default-image

Από 1η Ιουλίου το πρόγραμμα για τους οικονομικά ασθενείς

Κρήτη
Από 1η Ιουλίου το πρόγραμμα για τους οικονομικά ασθενείς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από τρόφιμα σε αδύναμες οικογένειες, έτοιμα γεύματα σε άστεγους και μαγειρευμένα γεύματα σε μαθητές, μέχρι είδη ένδυσης και υπόδησης, καθαριστικών, ειδών προσωπικής υγιεινής και υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής στήριξης, νομικές συνδρομές, εκδρομές μέσω δήμων και κοινωνικά φροντιστήρια, περιλαμβάνει το πρόγραμμα που θα αρχίσει άμεσα να τρέχει και για τις αδύναμες οικονομικά οικογένειες του νησιού, από το ταμείο Ευρωπαϊκής βοήθειας.   

Η σύμβαση στην Περιφέρεια με τους κοινωνικούς φορείς που θα το υλοποιήσουν, υπογράφηκε σήμερα, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για ένταξη οικογενειών που μπορεί να ξεπεράσουν και τις 20 χιλιάδες σε επίπεδο νησιού.

Για τη διετία 2015-2016 θα εκταμιευθούν συνολικά για το πρόγραμμα 135 εκατομμύρια ευρώ με τους υπολογισμούς μέχρι στιγμής, να διαμορφώνουν ένα πλαίσιο δικαιούχων σε επίπεδο Κρήτης που θα ξεπερνά τις 20 χιλιάδες άτομα.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει από την 1η Ιουλίου να καταθέτουν τα δικαιολογητικά τους, εφόσον ανήκουν στις ομάδες που ορίζουν τα οικονομικά κριτήρια. Για μεμονωμένα άτομα ετήσιο εισόδημα 3 χιλιάδες ευρώ. Οικογένεια δίχως ανήλικο άτομο 4.500 ευρώ, με ένα ανήλικο 5.400 με δύο ανήλικα 6.300 με τρία ανήλικα 7.200 και τέσσερα ανήλικα εξαρτώμενα μέλη 8.100 ευρώ.

Ανάμεσα στους φορείς που θα εκτελέσουν το πρόγραμμα είναι οι δήμοι, η εκκλησία, κοινωνικοί φορείς και υπηρεσίες αλλά  και  το Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ Κρήτης.

Ράνια Μωραΐτη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News