default-image

Καταδικάστηκαν για τη ληστεία-παρωδία στη Μεσαρά

Κρήτη
Καταδικάστηκαν για τη ληστεία-παρωδία στη Μεσαρά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μνήμες από την απόπειρα ληστείας που είχε σημειωθεί σε βενζινάδικο στη Γαλιά της Μεσαράς πριν από περίπου δυόμιση χρόνια ξύπνησαν σήμερα (22/6) στις δικαστικές αίθουσες.

Αν και η προσπάθεια των νεαρής ηλικίας ντόπιων δραστών να αποσπάσουν, τότε, έστω κι ένα ευρώ, είχε αποτύχει παταγωδώς, το περιστατικό είχε γίνει αρκετά γνωστό στην τοπική κοινωνία για τον εξής λόγο: Ο ιδιοκτήτης του βενζινάδικου, στη θέα της προτεταμένης καραμπίνας, αντί να φοβηθεί και να δώσει στους ληστές τα 1.475 ευρώ - που υπήρχαν, σύμφωνα με τον ίδιο, στο ταμείο - αντέδρασε αστραπιαία βγάζοντας την κουκούλα του ενός εκ των δύο δραστών, με αποτέλεσμα οι τελευταίοι να τραπούν σε άτακτη φυγή και λίγες ώρες αργότερα να συλληφθούν από την ΕΛ.ΑΣ.

Το χρονικό της αποτυχημένης ληστείας

Το περιστατικό είχε σημειωθεί στις 5 Νοεμβρίου του 2012. Γύρω στις 9:30 το βράδυ, δύο νεαροί κουκουλοφόροι - ηλικίας 23 και 20 ετών, σήμερα - βγήκαν από αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας 23χρονος συντοπίτης τους και εισέβαλαν στο βενζινάδικο που βρίσκεται στην επαρχιακή οδό Μοιρών-Γαλιάς.

Ο μεγαλύτερος εκ των δύο κουκουλοφόρων, κρατώντας κυνηγετικό όπλο, ζήτησε τα λεφτά που υπήρχαν στο ταμείο από τον ιδιοκτήτη του πρατηρίου, ο οποίος εκείνη την ώρα βρισκόταν στο βενζινάδικο μαζί με την ηλικιωμένη μητέρα του κι ετοιμαζόταν να κλείσει και να επιστρέψει σπίτι του.

Χωρίς να χάσει την ψυχραιμία του, ο πρατηριούχος έβγαλε την κουκούλα με την οποία είχε καλύψει το πρόσωπό του ο 20χρονος, με αποτέλεσμα να τον δει και να τον αναγνωρίσει. Έπειτα από την αναπάντεχη αντίδραση του βενζινοπώλη, οι νεαροί έγιναν καπνός, χωρίς να πάρουν από το ταμείο ούτε ένα ευρώ.

Όπως ήταν φυσικό, από τη στιγμή που ο ιδιοκτήτης του βενζινάδικου αναγνώρισε τον ένα εκ των δραστών, η σύλληψή τους ήταν πλέον ζήτημα χρόνου.

Η δίκη

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης, στο Ηράκλειο, κάθισαν χθες μόνο οι δύο 23χρονοι - σήμερα - ντόπιοι, καθώς για τον 20χρονο είχε σχηματιστεί ξεχωριστή δικογραφία εξαιτίας του γεγονότος ότι κατά τη διάπραξη της ληστείας ήταν ανήλικος.

Ο ένας δικάστηκε για τις πράξεις της απόπειρας ληστείας με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, της παράνομης οπλοκατοχής και της παράνομης οπλοφορίας και ο δεύτερος (πρόκειται για το άτομο που περίμενε στο αυτοκίνητο) για ηθική αυτουργία στη ληστεία.

Το Δικαστήριο αναγνώρισε και στους δύο το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας, επιβάλλοντας τελικά στον πρώτο συνολική ποινή φυλάκισης 3 ετών και 4 μηνών και στο δεύτερο ποινή φυλάκισης 2 χρόνων. Ωστόσο, οι ποινές και των δύο ανεστάλησαν επί τριετία, καθώς αμφότεροι είχαν λευκό ποινικό μητρώο.

Νικόλας Αγγελίνος

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News