default-image

Το καλοκαίρι "χτυπά" την πόρτα μας!

Κρήτη
Το καλοκαίρι "χτυπά" την πόρτα μας!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το καλοκαίρι είναι εδώ! Σήμερα Κυριακή στην Κρήτη η θερμοκρασία θα "ακουμπήσει" τους 30 βαθμούς, αν και στα μεγάλα αστικά κέντρα θα φθάσει μία ανάσα από το όριο (μέχρι τους 29).

Ωστόσο από αύριο, ο υδράργυρος θα... τραβήξει την ανηφόρα με αποτέλεσμα μέσα στη βδομάδα το θερμόμετρο να δείξει και 33 βαθμούς στα μεγάλα αστικά κέντρα και ακόμη υψηλότερες θερμοκρασίες στις νότιες περιοχές του νησιού.

Στο Ηράκλειο σήμερα η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας θα διαμορφωθεί στους 29 βαθμούς, αύριο αναμένεται να φθάσει τους 32 και την Τρίτη τους 33, ενώ από την Τετάρτη θα σημειώσει πτώση, με το ερχόμενο Σάββατο να πέφτει σε πολύ χαμηλά για την εποχή επίπεδα (24 βαθμοί Κελσίου).

Ανάλογη η εικόνα και στο Ρέθυμνο (σήμερα 28, την Τρίτη 32) και τα Χανιά (29 σήμερα, 32 Τρίτη) και τον Άγιο Νικόλαο, όπου όμως η άνοδος θα είναι πιο εμφανής: την Τρίτη η θερμοκρασία στον Άγιο Νικόλαο αναμένεται να φθάσει τους 35 βαθμούς Κελσίου!

Σε όλη την Ελλάδα

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις σε ολόκληρη τη χώρα και μεμονωμένες βροχές στα ορεινά της Ηπειρωτικής Ελλάδας τις θερμές ώρες της ημέρας, περιμένουμε την Κυριακή 14 Ιουνίου 2015.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 33 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 16 έως 34 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 18 έως 34 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 17 έως 34 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 18 έως 30 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη, με τη μέγιστη στο Ανατολικό Αιγαίο να φτάνει τους 32 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και κατά τόπους στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο ισχυροί. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι.

Ηλιοφάνεια, περιμένουμε την Κυριακή στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει τους 33 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας θα πυκνώσουν και είναι πιθανό να εκδηλωθούν μεμονωμένες μπόρες στα ορεινά, περιμένουμε την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 32 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν ασθενείς και το μεσημέρι νοτιοανατολικοί μέτριοι.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News