default-image

Ζητούν από τους βουλευτές τη στήριξη της επιχειρηματικότητας

Κρήτη
Ζητούν από τους βουλευτές τη στήριξη της επιχειρηματικότητας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προτάσεις και δράσεις για την έξοδο της τοπικής επιχειρηματικότητας από τα αδιέξοδα, στα οποία την έχει οδηγήσει η οικονομική κρίση, κατέθεσε η διοίκηση του Επιμελητηρίου Ηρακλείου στους βουλευτές και ευρωβουλευτές του Ηρακλείου, στη διάρκεια συνάντησης που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στο Επιμελητήριο.

Στο υπόμνημα απόψεων και θέσεων του Επιμελητηρίου Ηρακλείου περιλαμβάνονται προτάσεις, που αφορούν μεταξύ άλλων στη ρευστότητα των επιχειρήσεων, το φορολογικό σύστημα, τα προγράμματα ΕΣΠΑ, τη λειτουργία των πολυκαταστημάτων και τα αναπτυξιακά έργα.

Στη διάρκεια της συζήτησης, στην οποία μετείχαν επίσης ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΝΗ κ. Χαράλαμπος Λεκάκης και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Μανώλης Κουμαντάκης, έγινε αποδεκτή από τους βουλευτές που ήταν παρόντες η πρόταση να διεκδικήσει και η Κρήτη την ένταξή της στο καθεστώς των διαφορετικών συντελεστών ΦΠΑ, εφόσον αυτοί ισχύσουν σε άλλες νησιωτικές περιοχές.

Στη συνάντηση ήταν παρόντες οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ κ. Σωκράτης Βαρδάκης και κ. Μιχάλης Κριτσωτάκης, από το Ποτάμι ο κ. Σπύρος Δανέλλης, από τους ΑΝ.ΕΛ. ο κ. Κώστας Δαμαβολίτης, από το ΚΚΕ ο κ. Μανώλης Συντυχάκης και από το ΠΑΣΟΚ ο κ. Βασίλης Κεγκέρογλου. Επίσης παρευρέθησαν ο ευρωβουλευτής κ. Νότης Μαριάς και εκπρόσωποι των βουλευτών και συγκεκριμένα από το ΣΥΡΙΖΑ εκπρόσωπος του κ. Γιάννη Μιχελογιαννάκη, από τη Ν.Δ. του κ. Λευτέρη Αυγενάκη αλλά και εκπρόσωπος του ευρωβουλευτή κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη.

Κατά τη συνάντηση, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, κ. Μανώλης Αλιφιεράκης, ανέφερε στους εκπροσώπους των πολιτικών φορέων την ανάγκη της δικής τους παρέμβασης για να προωθηθούν οι προτεινόμενες λύσεις και τόνισε με έμφαση ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο αναμονής, καθώς οι επιχειρήσεις δεν μπορούν να λειτουργήσουν στην αβεβαιότητα, χωρίς σταθερό φορολογικό σύστημα και τα απαιτούμενα μέτρα στήριξης.

Ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΝΗ κ. Χαράλαμπος Λεκάκης επισήμανε ότι δεν έχουν κατατεθεί νομοσχέδια για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και τόνισε ότι η επιχειρηματική κοινότητα δεν μπορεί να κινείται ακόμη στην αβεβαιότητα.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου κ. Μανώλης Κουμαντάκης υπογράμμισε ότι χρειάζεται στρατηγικό σχέδιο για την ανάκαμψη της οικονομίας τονίζοντας πόσο δραματικό είναι το μέλλον για πολλές μικρές επιχειρήσεις αν δε ληφθούν μέτρα στήριξης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News