default-image

Διακοπές στην Ιεράπετρα για τα παιδιά του Τσέρνομπιλ

Κρήτη
Διακοπές στην Ιεράπετρα για τα παιδιά του Τσέρνομπιλ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ιεράπετρα ανοίγει για δέκατη συνεχόμενη χρονιά τη ζεστή αγκαλιά της, για να προσφέρει θεραπευτικές διακοπές σε 15 παιδιά από την περιοχή του Τσέρνομπιλ της Λευκορωσίας, που έχουν κλονισμένη λόγω της ραδιενέργειας υγεία και τους είναι απαραίτητο.

Τα παιδιά έχουν ανάγκη να περάσουν ένα μήνα κάτω από τον ζωοδότη κρητικό ήλιο, κάνοντας όσα περισσότερα μπάνια μπορούν στις πανέμορφες παραλίες της "Νύμφης" του Λιβυκού πελάγους, για να επιστρέψουν στην πατρίδα τους χαρούμενα και ευτυχισμένα, ατενίζοντας με περισσότερη αισιοδοξία το μέλλον.

Η φιλόξενη κοινωνία της Ιεράπετρας έχει αγκαλιάσει την πρωτοβουλία της Ιταλίδας Ολυμπίας Θεοδόλη και της ομάδας των πρώτων συνεργατών της από την Ιεράπετρα, που ξεκίνησαν το 2006 να οργανώνουν σε συνεργασία με δεκάδες ντόπιους εθελοντές, τις καλοκαιρινές θεραπευτικές διακοπές των παιδιών του Τσέρνομπιλ, αποδεικνύοντας ότι όσο δύσκολα και αν τα φέρνουν βόλτα οι κρητικοί, ιδιαίτερα τα 5 τελευταία  χρόνια, πάντα θα βρίσκουν τη δύναμη, να προσφέρουν από το υστέρημά τους, χρήματα, τρόφιμα, ενδύματα, υποδήματα και ότι άλλο θεωρείται χρήσιμο για να περάσουν αυτά τα παιδία στην πόλη τους όσο πιο άνετα γίνεται.

«Τα 15 φετινά παιδιά από τη Λευκορωσία θα  φτάσουν στην Ιεράπετρα στις 24 Ιουνίου. Θα φιλοξενηθούν σε ξενοδοχεία των Φέρμων και της Ιεράπετρας, και θα αναχωρήσουν για τη Λευκορωσία στις 22 Ιουλίου. Ο Σύλλογος μας, σε συνεργασία με τους γιατρούς της Πνευμονολογικής και της Ογκολογικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ θα φιλοξενήσει, μαζί με τους συνοδούς τους  και Ελληνόπουλα που αντιμετωπίζουν χρόνια προβλήματα υγείας», μας είπε η κ. Αδελίνα Καραντώνη από το Δ.Σ. του Συλλόγου «Η Κρήτη δίνει ζωή».

Η φιλοξενία των παιδιών του Τσέρνομπιλ και των Ελληνόπουλων που έχουν ανάγκη από θεραπευτικές διακοπές, στηρίζεται στον εθελοντισμό.

«Είμαι από τα καινούργια μέλη του Συλλόγου "Crete for Life". Είναι πολύ δυνατά τα συναισθήματα της προσφοράς, για τον οποιονδήποτε έχει το χρόνο να ασχοληθεί με την φιλοξενία των παιδιών που μας έρχονται και φέτος από τη Λευκορωσία. Θέλω να δώσω χαρά, όπως όλοι οι εθελοντές, σε όλα τα παιδιά του Τσερνομπίλ, τα οποία πληρώνουν με την επιβάρυνση της υγείας τους, τις παρενέργειες αυτού του φοβερού πυρηνικού ατυχήματος», μας είπε η φιλόλογος κ. Πέπη Μιρμιλιάγκου.

Η Κρήτη δίνει ζωή

Ο οργανισμός "Crete For Life" είναι ένας φιλανθρωπικός, μη κερδοσκοπικός οργανισμός με έδρα την Ιεράπετρα. Κύριος σκοπός του είναι η συγκέντρωση χρημάτων για τη μεταφορά και τη φιλοξενία στην Ιεράπετρα της Κρήτης παιδιών θυμάτων πολέμου, χημικών και φυσικών καταστροφών, όπου όλοι οι εθελοντές πασχίζουν να βοηθήσουν στην αποκατάσταση της υγείας τους, σωματικής και ψυχικής. Μετά τη λήξη των διακοπών, συνεχίζεται μέσω του οργανισμού, η παροχή βοήθειας σε αυτά τα παιδιά μέσα στη χώρα τους, με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και των μελλοντικών προοπτικών τους.

Η Ιεράπετρα στο νοτιότερο σημείο της Ευρώπης,  είναι γνωστή για τα όμορφα γραφικά της τοπία, το υπέροχο μεσογειακό έως τροπικό κλίμα, την υγιεινή παραδοσιακή κουζίνα και τους ανθρώπους της, που όχι άδικα, φημίζονται για τη ζεστασιά και τη φιλοξενία τους. Για πολλά μη προνομιούχα παιδιά ένα ανανεωτικό και βοηθητικό στην ανάρρωση τους διάλειμμα στη θερινή κατασκήνωση του οργανισμού  στη νοτιοανατολική Κρήτη μπορεί να σημαίνει πάρα πολλά.

«Στα σχέδια του Συλλόγου μας είναι η δημιουργία ενός κατασκηνωτικού κέντρου στην Ιεράπετρα, που θα βρίσκεται σε μόνιμη βάση διαθέσιμο για τα παιδιά θύματα πολέμου ή φυσικών καταστροφών, που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας και φτώχειας. Έχουμε ξεκινήσει και ψάχνουμε τον κατάλληλο χώρο που θα πρέπει να είναι κοντά στη θάλασσα, ενώ έχουμε ήδη τις θετικές αντιδράσεις για μελλοντικές χορηγίες από εταιρείες του κατασκευαστικού κλάδου», συμπληρώνει η κ. Αδελίνα Καραντώνη, ανοίγοντας το παράθυρο της ελπίδας, για τους εθελοντές που τόσα χρόνια συζητούν για τη δημιουργία μιας μόνιμης φιλανθρωπικής κατασκήνωσης.

Νίκος Πετάσης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News