Κρήτη

Παρουσίαση βιβλίου και αφιέρωμα στον Μ. Αναγνωστάκη στα Χανιά

Δύο πολύ ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις διοργανώνει το Πνευματικό Κέντρο Χανίων. Πρόκειται για την παρουσίαση βιβλίου του Γιάννη Τσίβη και ένα αφιέρωμα στον ποιητή Μανόλη Αναγνωστάκη.

Η εκδήλωση για τα δέκα χρόνια χωρίς τον Μανόλη Αναγνωστάκη, υπό τον τίτλο "Τώρα μιλώ πάλι σαν ένας άνθρωπος που γλίτωσε απ' το λοιμό", θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015, στις 20:30.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

20:30: "Αναγνώστες του Αναγνωστάκη": Ανάλυση ποιημάτων από τον Αλέξη Πολίτη, ομότιμο καθηγητή Πανεπιστημίου Κρήτης.

21:15: Προβολή του ντοκιμαντέρ "Μανόλης Αναγνωστάκης" σε σκηνοθεσία Λάκη Παπαστάθη, από τη σειρά "Παρασκήνιο" (παραγωγή 1983, διάρκεια 50').

Η εκδήλωση, την οποία συνδιοργανώνουν το Πνευματικό Κέντρο Χανίων και ο Πανελλήνιος Όμιλος Φίλων του ποιητή Μανόλη Αναγνωστάκη, θα πραγματοποιηθεί στο ανοικτό θέατρο 1ου ορόφου του Πνευματικού Κέντρου.

Το Πνευματικό Κέντρο Χανίων μαζί με την Ένωση Πνευματικών Δημιουργών Χανίων και τις εκδόσεις "Έρεισμα" διοργανώνουν και την παρουσίαση του βιβλίου του φυσικού-μαθηματικού Γιάννη Δημ. Τσίβη "Χανιά 1941-1945 Κατοχή & Αντίσταση" που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 17 Ιουνίου και ώρα 20:00 στο χώρο του Κέντρου.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν ο εκδότης-ιστορικός ερευνητής Χρήστος Μαχαιρίδης (ομιλία: "Από την Αντίσταση στην Κατοχή των ελπίδων") και ο ιστορικός ερευνητής-συγγραφέας Δημήτρης Νικολακάκης που θα μιλήσει για την εργοβιογραφία του Γιάννη Τσίβη, ενώ ομιλία με τίτλο "Ταξιδεύοντας στις σελίδες της ιστορίας" θα απευθύνει και ο ίδιος ο συγγραφέας.

Σχόλια