default-image

Θολό το τοπίο για το 1ο gay-pride στο Ηράκλειο

Κρήτη
Θολό το τοπίο για το 1ο gay-pride στο Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σκοτεινό παραμένει ακόμα το τοπίο σχετικά με το αν θα διεξαχθεί ή όχι το 1ο gay-pride στο Ηράκλειο.

Αν και ο χρόνος μετράει αντίστροφα καθώς, όπως είχε ανακοινωθεί, το Φεστιβάλ Ορατότητας και Διεκδικήσεων για την Απελευθέρωση Φύλου, Σώματος και Σεξουαλικότητας στην Κρήτη οργανώνεται για τις 26 και 27 Ιουνίου και ενώ οι προετοιμασίες είναι πυρετώδεις από τους διοργανωτές μέσα και από τη σελίδα τους σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, η Λότζια κρατά ακόμη κλειστά τα χαρτιά της.

Μέχρι και σήμερα δεν έχει ξεκαθαριστεί εάν τελικά θα δώσει το "πράσινο φως" για την παραχώρηση του πάρκου Γεωργιάδη, προκειμένου να φιλοξενηθεί το φεστιβάλ.

Μάλιστα, σε επικοινωνία της "Νέας Κρήτης" με την αρμόδια αντιδήμαρχο για θέματα πολιτισμού Αριστέα Πλεύρη, η ίδια τήρησε σιγή ιχθύος, μη θέλοντας να δώσει απάντηση για το τι τελικά θα γίνει, παραπέμποντας στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, όποτε και, όπως είπε, θα έχει συνάντηση με τους διοργανωτές και θα ακολουθήσει επίσημη ενημέρωση γύρω από το θέμα, αφήνοντας να εννοηθεί πως τίποτα δεν είναι δεδομένο.

«Διεκδικούμε ισότιμη συνύπαρξη, κάνουμε τις πόλεις, τα χωριά και τα νησιά πολύχρωμα», αναφέρουν τα μέλη της LGBTQI (Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender, Queer, Questioning and Intersex) Κοινότητας της Κρήτης στη σελίδα τους, καλώντας όλους και όλες να στηρίξουν τη διοργάνωση στο νησί.

Υπέρ της συγκεκριμένης εκδήλωσης, πάντως, τάχθηκε και η περιφερειακή παράταξη του νησιού "Ανυπόταχτη Κρήτη", η οποία μέσω ανακοίνωσης αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι «το 1ο pride της Κρήτης βασίζεται αποκλειστικά στην αλληλεγγύη και την αυτοοργάνωση των διοργανωτών/τριών του και των συμπαραστατών τους. Δεν είναι απλά άλλο ένα πολιτιστικό happening μέσα στο καλοκαίρι. Είναι μια πολιτική μάχη διεκδίκησης της ελευθερίας έκφρασης και διάθεσης του σώματος και της επιθυμίας».

(Φωτογραφία από το gay pride στην Αθήνα)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News