default-image

"Η ρήξη χωρίς προετοιμασία είναι ναυάγιο"

Κρήτη
"Η ρήξη χωρίς προετοιμασία είναι ναυάγιο"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Προεκλογικά διατυπώναμε ειλικρινείς προθέσεις, μετεκλογικά η αλήθεια είναι πως ούτε οι εταίροι κατανόησαν τις προθέσεις μας, ούτε όμως εκτός ευρωζώνης υπήρξαν ουσιαστικοί σύμμαχοι».

Για μέτρα επώδυνα που βρίσκονται μπροστά μας και κλειστές πόρτες, από όπου ζήτησε βοήθεια η Ελλάδα, μίλησε στο Ράδιο 9,84 και στον Γιώργο Σαχίνη ο ευρωβουλευτής Κώστας Χρυσόγονος από το Εδιμβούργο, λίγες ώρες πριν την κρίσιμη συνάντηση Τσίπρα-Μέρκελ-Ολάντ.

Μίλησε για λάθη κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης λόγω απειρίας και την απόφαση των δανειστών να διατηρήσουν με κάθε τρόπο το καθεστώς τω μνημονίων και της λιτότητας.

Οι προεκλογικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, επισήμανε, ήταν ειλικρινείς προθέσεις, που ωστόσο «δεν μπορούν να προχωρήσουν υπό το διεθνές κλίμα της πίεσης προς την Ελλάδα».

«Προφανώς και μία συμφωνία τώρα θα έχει και επώδυνα μέτρα», το θέμα είναι, όμως, όπως είπε, η βάση της συνέχειας της μνημονιακής πολιτικής να μην επικυρωθεί. «Αν πρόκειται για κάτι τέτοιο, τότε θα πρέπει να προσφύγουμε στη λαϊκή ετυμηγορία».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News