Κρήτη

Ενοικιαστήριο σε 49 ακίνητα των Ενόπλων Δυνάμεων από Καμμένο

Ενοικιαστήριο σε 49 ακίνητα τα οποία ανήκουν στις Ένοπλες Δυνάμεις έβαλε ο Πάνος Καμμένος, προκειμένου να αξιοποιηθούν τουριστικά και οικιστικά ώστε να αποφέρουν έσοδα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Ανάμεσά τους βρίσκονται τρία πρώην στρατόπεδα σε Ηράκλειο και Λασίθι, ο Σταθμός της Πολεμικής Αεροπορίας στην περιοχή Κοκκίνη Χάνι και ένα αγροτικό ακίνητο στη Ζήρο.

Στην αντεπίθεση μετά τον αρχικό αιφνιδιασμό είναι έτοιμος να περάσει ο Δήμος Ηρακλείου, που δεν παραδίδει αμαχητί το πρώην στρατόπεδο Μπετεινάκη, όπως ξεκαθάρισε σήμερα ο Βασίλης Λαμπρινός.

Ο ασκός του Αιόλου άνοιξε με την εξαγγελία του Πάνου Καμμένου για άμεση αξιοποίηση, μέσω μακροχρόνιας μίσθωσης, για όλα τα ακίνητα-φιλέτα που ανήκουν στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Το ενοικιαστήριο αφορά σε 49 ακίνητα-φιλέτα σε όλη τη χώρα. Ανάμεσά τους βρίσκονται τρία πρώην στρατόπεδα σε Ηράκλειο και Λασίθι: στρατόπεδο Μπετεινάκη (Καρτερός), στρατόπεδο Πλευράκη, Ζωγραφάκη στο Καστέλι, στρατόπεδο Νικολούδη (Ξηροκάμπια). Ακόμη το Σταθμό της Π.Α στου Κοκκίνη Χάνι και ένα αγροτικό ακίνητο στη Ζήρο Σητείας.

Και μόνο η αναφορά, όμως, στο πρώην στρατόπεδο Μπετεινάκη, όπου μόλις χθες τέθηκε θέμα στέγασης του νέου σχολικού συγκροτήματος που χρειάζεται για τους μαθητές της περιοχής του Καρτερού, ήταν αρκετή για να σημάνει συναγερμό στο Δήμο Ηρακλείου.

Τόσο ο Βασίλης Λαμπρινός, όσο και η αρμόδια αντιδήμαρχος Δημοτικής Περιουσίας χαράσσουν κόκκινες γραμμές, καθώς ο Δήμος Ηρακλείου έχει ήδη προχωρήσει τις μελέτες για την αξιοποίηση του χώρου.

Σύμφωνα με νεότερες διευκρινίσεις που έδωσε ο Π. Καμμένος, στόχος του υπουργείου είναι η αξιοποίηση των "καθαρών" ακινήτων - δηλαδή εκείνων για τα οποία δεν υπάρχουν διεκδικήσεις - να αποφέρει έσοδα ύψους 1,1 δισ. ευρώ ετησίως.

Έλλη Κοκάλη

Σχόλια