Κρήτη

Αντιμέτωποι με αναγκαστικά μέτρα είσπραξης χιλιάδες δημότες

Αντιμέτωποι με αναγκαστικά μέτρα είσπραξης θα βρεθούν από τον ερχόμενο μήνα χιλιάδες δημότες σε όλη την Κρήτη λόγω αδυναμίας στη πληρωμή των δημοτικών τελών, κλήσεων και άλλων οφειλών προς τους Δήμους.

Λόγω της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης, ελάχιστοι οφειλέτες κατάφεραν να ενταχθούν στην ευνοϊκή ρύθμιση, που περιλαμβάνει ρύθμιση οφειλών έως και 100 δόσεις καθώς και απαλλαγή έως και 90% των ανάλογων προσαυξήσεων.

Χαρακτηριστική είναι η εικόνα στη Λότζια.

Μόλις 280 πολίτες εντάχθηκαν στη ρύθμιση, ενώ το συνολικό ποσό που ρύθμισαν ανέρχεται σε 1.545.000 ευρώ, την ώρα που τα χρέη προς το Δήμο Ηρακλείου ξεπερνούν τα 90 εκατομμύρια ευρώ, από τα οποία τα 40 εκατομμύρια αφορούν πρόστιμα αυθαιρέτων, τα οποία δεν εντάσσονται στην ευνοϊκή αυτή ρύθμιση.

Παρά τις εκκλήσεις των αρμόδιων αντιδημάρχων, ελάχιστοι πολίτες κατάφεραν να ανταποκριθούν στη ρύθμιση των 100 δόσεων, με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ να καταθέτει αίτημα προς τους υπουργούς Βούτση και Βαλαβάνη για παράταση κατά ένα μήνα της ρύθμισης οφειλών προς τους Δήμους.

Στόχος, όπως τονίζει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, είναι η περαιτέρω διευκόλυνση των πολιτών, καθώς και μια προσπάθεια αύξησης των εσόδων τους σε μια περίοδο που δοκιμάζονται οι αντοχές όλων.

Από τον ερχόμενο μήνα ο Δήμος Ηρακλείου θα εφαρμόσει αναγκαστικά μέτρα είσπραξης, ξεκινώντας από τους μεγαλοοφειλέτες, καθώς πρόκειται για ποσά που συνολικά ξεπερνούν τα 20 εκατομμύρια ευρώ.

Γεωργία Μακάκη

Σχόλια