Κρήτη

Οι αστυνομικοί Ρεθύμνου με αφορμή την επίσκεψη Δ. Αναγνωστάκη

Με αφορμή την επίσκεψη στο νομό Ρεθύμνης του γενικού γραμματέα Δημόσιας Τάξης κ. Δημήτρη Αναγνωστάκη και τις δημόσιες δηλώσεις του, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ρεθύμνης αναφέρει τα παρακάτω:

«1. Με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση ακούσαμε από τον ίδιο τον γενικό γραμματέα του υπουργείου μας, ότι το παράρτημα της Σχολής Αστυφυλάκων στο Ρέθυμνο θα ανοίξει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Προκειμένου επιτευχθεί αυτό, είχαν προηγηθεί αλλεπάλληλες συναντήσεις, σε Κρήτη και Αθήνα, από το Δ.Σ. της Ένωσής μας και ιδιαίτερα από τον απερχόμενο πρόεδρο κ. Μανούσο Γιανναδάκη, τον οποίο οφείλουμε να ευχαριστήσουμε και δημόσια. Περιμένουμε τώρα να υλοποιηθεί η δέσμευση του γ.γ., για στελέχωση της σχολής από Αστυνομικούς από όλη την Ελλάδα.

2. Επικροτούμε την δήλωση του γ.γ. με την οποία συμμερίζεται την πρότασή μας, για λειτουργία Τμήματος Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης στο Ρέθυμνο, παράλληλα με τη λειτουργία του Τμήματος Δοκίμων Αστυφυλάκων. Δηλώνουμε ότι θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια, προκειμένου αυτό να υλοποιηθεί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

3. Διατηρούμε επιφυλάξεις σχετικά με την πρόταση του Δημάρχου Ρεθύμνου, για μεταστέγαση των Αστυνομικών Υπηρεσιών σε εγκαταστάσεις της Σχολής Δοκίμων Αστυφυλάκων Ρεθύμνου. Πιστεύουμε ότι τα κτίρια που βρίσκονται εντός της σχολής δεν μπορούν να φιλοξενήσουν παράλληλα και τις δυο δομές. Πρέπει εξ' αρχής να κατασκευαστεί ένα νέο κτήριο (Αστυνομικό Μέγαρο), με τις κατάλληλες υποδομές.

Παρόλα αυτά, θα περιμένουμε την έκθεση της αρμόδιας υπηρεσίας (Διεύθυνση Τεχνικών ΕΛ.ΑΣ.) στην οποία θα αποτυπώνεται με σαφήνεια εάν μπορεί αυτή η πρόταση να υλοποιηθεί. Σε καμία περίπτωση δεν θα συνηγορήσουμε στη Μεταστέγαση των Αστυνομικών Υπηρεσιών, εις βάρος της ορθής λειτουργίας της Σχολής και της ποιότητας εκπαίδευσης των δοκίμων».

Σχόλια