Κρήτη

Πανευρωπαϊκή γιορτή τοπικών αγορών στα Χανιά

Η πανευρωπαϊκή γιορτή τοπικών αγορών έρχεται για πρώτη φορά στα Χανιά. To "Love Your Local Market" είναι μια πανευρωπαϊκή γιορτή αφιερωμένη στη σημασία των τοπικών αγορών oι οποίες διοργανώνουν εκδηλώσεις για να τιμήσουν το κοινό που τις στηρίζει.

Φέτος συμμετέχουν 19 χώρες και περισσότερες από 2.000 τοπικές αγορές, ανάμεσά τους και η Δημοτική Αγορά Χανίων, το σύμβολο της πόλης των Χανίων, η οποία γίνεται το κέντρο διήμερων εκδηλώσεων την Παρασκευή 29 και το Σάββατο 30 Μαΐου.

Ο δημόσιος εορτασμός είναι μια ευκαιρία για ανθρώπους όλων των ηλικιών να γιορτάσουν τις τοπικές αγορές των πόλεών τους και να υπογραμμιστεί ο ρόλος που διαδραματίζουν στην προστασία του περιβάλλοντος, στη διαφύλαξη της παράδοσης και του πολιτισμού, στην αναβάθμιση της ποιότητας της διατροφής και στην οικονομική ανάπτυξη, καθώς και τα οφέλη που προσφέρουν μέσω της δημιουργίας θέσεων εργασίας, της ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και της δυνατότητας που παρέχουν στον καταναλωτή να αγοράζει ποιοτικά προϊόντα σε προσιτές τιμές.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

Παρασκευή 29 Μαΐου

18:00 - 22:00: Αναβίωση παραδοσιακού καφενείου με τον Πολιτιστικό Σύλλογο "Το Ρόδο". Άνδρες και γυναίκες με παραδοσιακές φορεσιές σερβίρουν καφέδες, παραδοσιακά εδέσματα και ποτά στους επισκέπτες.

18.00 - 20:00: Κρητικό μουσικοχορευτικό πρόγραμμα με παραδοσιακούς χορούς.

20:00 - 21:00: Διαδραστική θεατρική παράσταση για παιδιά: "Η Τέλεια Συνταγή" από την ομάδα Killing the Fly.

Σάββατο 30 Μαΐου

10:00 - 14:00 Διαδραστικό cooking show με τοπικούς σεφ οι οποίοι μαγειρεύουν μαζί με τους περαστικούς παραδοσιακές συνταγές χρησιμοποιώντας τοπικά προϊόντα και κρητικό μουσικοχορευτικό πρόγραμμα με παραδοσιακούς χορούς.

Τις εκδηλώσεις συνδιοργανώνουν ο Οργανισμός Κεντρικών Αγορών & Αλιείας Α.Ε., ο Δήμος Χανίων, το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων και ο Σύλλογος Καταστηματαρχών Αγοράς.

Σχόλια