default-image

Γέμισε από προσκυνητές η Ντία και φέτος

Κρήτη
Γέμισε από προσκυνητές η Ντία και φέτος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γέμισε από ζωή η Ντία την Πέμπτη, ημέρα εορτής της Αναλήψεως του Ιησού Χριστού, καθώς όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος δεκάδες πιστοί ταξίδεψαν στο νησί για να προσκυνήσουν στο ξωκλήσι της Αναλήψεως που εόρταζε.

Με σύμμαχο τον καιρό τα σκάφη ξεκίνησαν νωρίς το πρωί της Πέμπτης, ξεκίνησαν από το λιμάνι του Ηρακλείου και λίγο μετά τις 9 το πρωί η Ντία έπαιρνε ζωή, όπως κάθε χρόνο ανήμερα της Αναλήψεως.

Ψαράδες και πιστοί περιγράφουν τα θαύματα που είναι πολλά και εκφράζουν την αγάπη της στο παρθένο νησί, που μετά το πέρας της θείας λειτουργίας απόλαυσαν την άγρια ομορφιά και τα καταγάλανα νερά της Ντίας.

Το γραφικό ξωκλήσι έχει τη δική του ιστορία. Από τότε που κατασκευάστηκε στη δεκαετία του '60 αποτελεί σημείο αναφοράς για τους ανθρώπους της θάλασσας και τους ψαράδες. Αποκούμπι στα δύσκολα με τα θαύματα εν πλω να είναι πολλά για το εκκλησάκι της Ανάληψης στη νήσο Ντία. Πολλά και τα τάματα των πιστών που βρέθηκαν στο νησί για να προσκυνήσουν.

Τόσο το ξωκλήσι όσο και ο ξενώνας συντηρούνται με δαπάνες του Συλλόγου Φίλου της νήσου, καθώς η πολιτεία γυρνά την πλάτη.

Μάνος Τριγώνης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News