default-image

Οκτώ συλλήψεις στα αεροδρόμια Ηρακλείου και Χανίων

Κρήτη
Οκτώ συλλήψεις στα αεροδρόμια Ηρακλείου και Χανίων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έξι άνδρες από τη Συρία και μία γυναίκα από την Ερυθραία συνελήφθησαν στον κρατικό αερολιμένα Ηρακλείου "Ν. Καζαντζάκης", από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα, προσπαθώντας να ταξιδέψουν στο εξωτερικό.

Οι έξι υπήκοοι Συρίας είναι ηλικίας 35, 29, 26, 37, 25 και 35 ετών και η υπήκοος Ερυθραίας είναι 48 και συνελήφθησαν για πλαστογραφία πιστοποιητικών.

Επιπλέον, συνελήφθη στον κρατικό αερολιμένα "Ι. Δασκαλογιάννης", από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Χανίων, ένας 48χρονος αλλοδαπός υπήκοος Συρίας, για πλαστογραφία πιστοποιητικών.

Ειδικότερα, κατόπιν συντονισμένων ενεργειών και δράσεων, αλλά και εφαρμογής ειδικού σχεδίου για την καταπολέμηση της παράνομης εξόδου μεταναστών από τη χώρα, χθες (19.05.2015) το πρωί, σε γενόμενο αστυνομικό έλεγχο, συνελήφθησαν ο 35χρονος και ο 29χρονος, διότι επέδειξαν στους αστυνομικούς πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα Αρχών Ρουμανίας και Αρχών Ουγγαρίας αντίστοιχα, προκειμένου να αναχωρήσουν από τη χώρα με προορισμό το Μιλάνο Ιταλίας.

Επιπλέον, το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, συνελήφθησαν τρείς αλλοδαποί υπήκοοι Συρίας, διότι επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα Αρχών Ουγγαρίας ο 26χρονος, Αρχών Γερμανίας ο 37χρονος και Αρχών Ρουμανίας ο 25χρονος, με σκοπό να αναχωρήσουν από τη χώρα με προορισμό το Βερολίνο Γερμανίας.

Επιπρόσθετα, χθες το βράδυ, συνελήφθησαν ο 35χρονος και η 48χρονη διότι επέδειξαν στους αστυνομικούς πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα Αρχών Ιταλίας και Αρχών Ερυθραίας προκειμένου να αναχωρήσουν από τη χώρα με προορισμό τα Γενεύη Ελβετίας, ενώ στον Κρατικό Αερολιμένα Χανίων "Ι. Δασκαλογιάννης" συνελήφθη ο 48χρονος διότι επέδειξε στους αστυνομικούς πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα Αρχών Λιβάνου προκειμένου να αναχωρήσει από τη χώρα με προορισμό την Κοπεγχάγη Δανίας

Τα πλαστά έγγραφα κατασχέθηκαν και οι συλληφθέντες με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου και Χανίων, αντίστοιχα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News