default-image

Στους τοκογλύφους έδωσε τα λεφτά ο σεκιουριτάς

Κρήτη
Στους τοκογλύφους έδωσε τα λεφτά ο σεκιουριτάς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απίστευτη είναι η ανατροπή στο θρίλερ της εξαφάνισης του φαντομά σεκιουριτά που τίναξε στον αέρα τα ταμεία της εταιρείας ασφαλείας στην οποία εργαζόταν, υπεξαιρώντας πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ. Ο 45χρονος άφησε άφωνους τους πάντες, καθώς εμφανίστηκε χθες το μεσημέρι στο γραφείο του εισαγγελέα Ηρακλείου για να παραδοθεί και να καταγγείλει ότι έπεσε θύμα τοκογλύφων, τους οποίους αρνείται να κατονομάσει, όπως και να εξηγήσει πού βρίσκονται τα χρήματα.

Η υπόθεση δεν έχει προηγούμενο, καθώς η αιφνιδιαστική επιστροφή του 45χρονου πρόλαβε τις εξελίξεις στην υπόθεση. Ένταλμα σύλληψης δεν είχε προλάβει να εκδοθεί και ο "καταζητούμενος" επέστρεψε μετά από μια τυπική κατάθεση στο σπίτι του.

 Την ώρα που τα θύματά του τον αναζητούσαν σε χώρες μακρινές και εξωτικούς παραδείσους, ο πρωταγωνιστής της υπεξαίρεσης-μαμούθ επέστρεψε στο Ηράκλειο για να ομολογήσει και να «αναλάβει τις ευθύνες» του, όπως είπε. Ο 45χρονος πέρασε το κατώφλι του εισαγγελέα λίγο μετά τις 12 χθες το μεσημέρι συνοδευόμενος από δυο δικηγόρους Αθηνών, δηλώνοντας ότι προσήλθε για να παραδοθεί. Σηματοδοτώντας έτσι την ανατροπή της υπόθεσης που ξεπερνά σε σασπένς και πλοκή ακόμη και το πιο ευρηματικό σενάριο ταινίας...

Πού είναι τα λεφτά;

Μοιάζει απίστευτο, ωστόσο ο εισαγγελέας δεν είχε στα χέρια του το απαραίτητο ένταλμα σύλληψης ώστε μπροστά σε αυτή την παραδοχή να σηματοδοτήσει τη διαδικασία της σύλληψης του 45χρονου σεκιουριτά. Για το λόγο αυτό τον παρέπεμψε στην Ασφάλεια Ηρακλείου, όπου παρουσιάστηκε μαζί με του δυο συνηγόρους του, που είναι από την Αθήνα, για προανακριτική κατάθεση.

Τα όσα φέρεται να υποστήριξε απαντώντας στα ερωτήματα των αστυνομικών μπέρδεψαν ακόμη περισσότερο το κουβάρι της υπόθεσης, χωρίς να ρίχνουν φως στις ακριβείς διαστάσεις της υπεξαίρεσης και κυρίως στο μέγα ερώτημα «πού είναι τα λεφτά;». Το πώς και πού μεταφέρθηκαν τα χρήματα, όσο και το ακριβές ύψος του ποσού που παραδέχεται ότι απέσπασε, παραμένουν άγνωστα.  

Θύμα τοκογλύφων;

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, ο 45χρονος δηλώνει θύμα αδίστακτου κυκλώματος τοκογλύφων και εκβιαστών από το οποίο είχε δανειστεί μεγάλα ποσά, που έγιναν τεράστια όσο καθυστερούσε την αποπληρωμή τους. Οι πιέσεις και οι απειλές που δεχόταν τους τελευταίους μήνες, σύμφωνα με τον ίδιο, ήταν αφόρητες, καθώς απειλούσαν τη ζωή τη δική του και των παιδιών του προκειμένου να τους επιστρέψει τα χρήματα.

Παρά τα ερωτήματα που γεννούν οι ισχυρισμοί του, η αφήγησή του φαίνεται πως σταμάτησε κάπου εδώ, καθώς, όπως είπε, οι απειλές και ο κίνδυνος για τη ζωή της οικογένειάς του παραμένει . Γι αυτό και αρνήθηκε πεισματικά να πει οτιδήποτε για την ταυτότητα των τοκογλύφων και των εκβιαστών στους οποίους κατέληξαν κατά τον ισχυρισμό του τα χρήματα.

Δε συνελήφθη… Οργή στους ιδιοκτήτες της εταιρείας

Το αυτόφωρο για την πράξη της κλοπής των χρημάτων από το χρηματοκιβώτιο της εταιρείας στην οποία εργαζόταν εδώ και δέκα χρόνια παρήλθε 48 ώρες μετά την καταγγελία των ιδιοκτητών της εταιρείας στην Ασφάλεια. Στη διάρκεια της έρευνας που γινόταν δεν είχαν απαντηθεί βασικά ερωτήματα για τις κινήσεις του 45χρονου, που θα σηματοδοτούσαν την έκδοση εντάλματος, με συνέπεια μετά την κατάθεσή του ο 45χρονος να αφεθεί ελεύθερος και να επιστέψει στο σπίτι του.

Η συγκεκριμένη παράμετρος της υπόθεσης έχει προκαλέσει σοκ και οργή στους ιδιοκτήτες και το προσωπικό της εταιρείας την οποία τίναξε κυριολεκτικά στον αέρα, που πληροφορήθηκαν την εμφάνιση του 45χρονου και φέρονται να τον αναζητούσαν εξοργισμένοι. Ο πρώην σεκιουριτάς και πρώην τερματοφύλακας τοπικής ομάδας του Ηρακλείου αναμένεται να εμφανιστεί σήμερα το πρωί, μαζί με τους συνηγόρους του, στις αρμόδιες εισαγγελικές και ανακριτικές Αρχές, για την αναμενόμενη άσκηση των ποινικών διώξεων.

Έλλη Κοκάλη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News