default-image

Ξαναπιάνουν δουλειά οι δημοτικοί αστυνομικοί

Κρήτη
Ξαναπιάνουν δουλειά οι δημοτικοί αστυνομικοί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η απουσία τους το τελευταίο διάστημα έγινε από όλους μας αρκετά αισθητή. Η επανατοποθέτησή τους, αν και για κάποιους μπορεί να είναι δυσάρεστη, αποτελούσε αίτημα πολλών. Έφτασε λοιπόν η ώρα να γίνει και πάλι πραγματικότητα και μάλιστα όχι απλά και στα λόγια, αλλά με επίσημο ΦΕΚ. Ο λόγος για τη Δημοτική Αστυνομία, η οποία θα επανιδρυθεί και θα αρχίσει ξανά να παρεμβαίνει δριμύτερη στο κέντρο του Ηρακλείου αλλά και σε άλλους δήμους, αντιμετωπίζοντας εν τη γενέσει τους δύσκολες καταστάσεις.

Στην ανακοίνωση αυτή προχώρησε χθες ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Χάρης Μαμουλάκης επισημαίνοντας πως, μετά από προσπάθεια του Δήμου, 22 με 25 δημοτικοί αστυνομικοί αναμένεται να βρεθούν στις θέσεις τους και μάλιστα πολύ άμεσα... Αφού το Σάββατο έχει προγραμματιστεί να παρουσιαστούν στο Αστυνομικό Τμήμα για να πάρουν φύλλο πορείας. Οπότε και από την ερχόμενη βδομάδα, προς γνώση και ενημέρωση, θα τους δούμε, άλλοι με έκπληξη και άλλη με χαρά, να κυκλοφορούν και πάλι στους δρόμους με τη γνώριμη σφυρίχτρα και το μπλοκάκι, διευθετώντας καταστάσεις που προκαλούν αλυσιδωτά προβλήματα και φυσικά να βεβαιώνουν παραβάσεις, ως είναι και ο ρόλος του.

«Όταν τους έγινε γνωστό, οι ίδιοι, εκδηλώνοντας τη χαρά τους, το αυθόρμητο ερώτημα που απηύθυναν προς τον ταξίαρχο της ΕΛ.ΑΣ. ήταν: «Το Σάββατο πού είμαστε;». Με εκείνον να τους ζητά την ίδια ημέρα να παρουσιαστούν στο Αστυνομικό Τμήμα, με σκοπό να λάβουν φύλλο πορείας που θα ανάβει το πράσινο φως για την τοποθέτησή τους στους κατά τόπους δήμους, οπότε και από βδομάδα να ξεκινήσουν δουλειά, όπως τόνισε συγκεκριμένα ο κ. Μαμουλάκης.

Έχοντας ήδη συμπληρωθεί τουλάχιστον δυο χρόνια από την ημέρα κατάργησης της Δημοτικής Αστυνομίας, κατά γενική ομολογία η αναρχία και η ασυδοσία τόσο από κυκλοφοριακής όσο και από κοινωνικής άποψης έδιναν και έπαιρναν όχι μόνο στην πόλη του Ηρακλείου, αλλά και σε άλλες περιοχές.

Η επανατοποθέτησή τους, αν μη τι άλλο, έχει σαν στόχο να επιβάλει ξανά την τάξη. Κάτι που αναμένουν με μεγάλη αγωνία οι δημότες να γίνει πράξη, μπας και αλλάξει, όπως λένε, λίγο η άσχημη εικόνα που επικράτησε τα τελευταία χρόνια στους δήμους, προκαλώντας την απογοήτευση και την αγανάκτησή τους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News