Κρήτη

Επικήρυξαν το σεκιουριτά για 30.000 ευρώ - Άδειαζε και τα ΑΤΜ

Καταζητούμενος στα Βαλκάνια και όλη την Ευρώπη, αλλά και επικηρυγμένος είναι πλέον ο φαντομάς σεκιουριτάς που, όπως αποδεικνύεται, τίναξε κυριολεκτικά το ταμείο στον αέρα. Το μέγεθος της υπεξαίρεσης εκτιμάται αυτή τη στιγμή ότι είναι τουλάχιστον διπλάσιο απ' ό,τι αρχικά αναφέρθηκε!

Το "πακέτο" που πήρε μαζί του φεύγοντας την προηγούμενη Κυριακή από τα γραφεία της εταιρείας στο Ηράκλειο δεν ήταν παρά... το κερασάκι στην τούρτα, καθώς ο 45χρονος είχε "γλυκαθεί" εδώ και πολύ καιρό, αδειάζοντας συστηματικά και μεθοδικά, πριν από το χρηματοκιβώτιο, τα ΑΤΜ τα οποία υποτίθεται ότι τροφοδοτούσε.

Οι αποκαλύψεις για την υπεξαίρεση- "μαμούθ", όπως είχε επισημάνει η "Νέα Κρήτη", προκαλούν ίλιγγο, καθώς ούτε λίγο-ούτε πολύ από τα ταμεία λείπουν αυτή τη στιγμή 1.159.000 ευρώ. Το σατανικό σχέδιο του 45χρονου, τον οποίο επικήρυξε η εταιρεία με αρχικό ποσό 30 χιλιάδων ευρώ, εξελισσόταν εδώ και μήνες, ίσως και ένα ολόκληρο χρόνο. Διάστημα στο οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε τη σιωπηρή είτε ενεργή συνδρομή τριών υπαλλήλων που φέρονται να εκτελούσαν εντολές του.

Οι λεπτομέρειες της υπόθεσης κρατούνται ως επτασφράγιστο μυστικό, καθώς έχουν να κάνουν με τη γενικότερη ασφάλεια της τροφοδοσίας και λειτουργίας των ΑΤΜ των τραπεζών, τα οποία ωστόσο αποδείχτηκαν "παιχνιδάκι" στα χέρια του 45χρονου. Οι αποκαλύψεις σοκάρουν, καθώς η "αιμορραγία" που προκαλούσε συστηματικά και μεθοδικά στις τράπεζες φαίνεται πως είχε περάσει απαρατήρητη. Κανένα σύστημα και κανένας ενδιάμεσος κρίκος δεν είχε αντιληφθεί ότι δεκάδες χιλιάδες ευρώ έκαναν φτερά από τα μηχανήματα των τραπεζών από τη μια στιγμή στην άλλη, χωρίς να έχουν γίνει αντίστοιχες συναλλαγές καθώς οι κασετίνες, αντί για χαρτονομίσματα, γέμιζαν με "αέρα".

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο φαντομάς σεκιουριτάς είχε βρει τρόπο, έτσι ώστε, όταν τα μικροποσά που έβαζε τελείωναν, τα μηχανήματα εμφάνιζαν βλάβη. Η μοναδική εξήγηση που δίνεται απ' όσους τον γνώριζαν στο ερώτημα πώς κατάφερε να το κάνει αυτό, είναι πως χειριζόταν πάνω από δέκα χρόνια τα μηχανήματα και γνώριζε την παραμικρή λεπτομέρεια για το λογισμικό όσο και τη λειτουργία των μηχανικών τμημάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη διάρκεια των μέχρι τώρα ερευνών, πέρα από το άδειο χρηματοκιβώτιο της εταιρείας, βρέθηκαν παραβιασμένες σφραγίδες σε κάποια ΑΤΜ, όσο και σημεία από τα οποία φαίνεται ότι αποκτούσε πρόσβαση στο εσωτερικό των μηχανημάτων. Ο 45χρονος φαίνεται ότι αποθρασύνθηκε τον τελευταίο 1,5 χρόνο, καθώς ο ιδιοκτήτης της εταιρείας, ο οποίος του είχε απόλυτη εμπιστοσύνη, χρειάστηκε να απουσιάσει για αρκετούς μήνες εκτός Κρήτης, καθώς μέλος της οικογένειάς του αντιμετώπισε σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Αυτό έδωσε την ευκαιρία στο δράση να ανακτήσει ουσιαστικά τον έλεγχο της εταιρείας και της ομάδας των ατόμων τα οποία βρίσκονται υπό έλεγχο. Οι τρεις υπάλληλοι που φέρονται να έχουν επιβεβαιώσει ότι εκτελούσαν εντολές του, οι οποίες ήταν εμφανώς παράτυπες και παράνομες, έχουν ήδη απομακρυνθεί από την εταιρεία, η οποία βρίσκεται σε αγώνα δρόμου για την κάλυψη της "μαύρης τρύπας" στα χρηματοκιβώτια και τα ταμεία της.

Δέσμευση εταιρείας: Άμεση κάλυψη πελατών

Σε νεότερη ενημέρωσή της η εταιρεία ασφαλείας βεβαιώνει ότι η προηγούμενη δέσμευσή της για άμεση κάλυψη των πελατών που ζημιώθηκαν τηρήθηκε. Όμως καλύπτει το αρχικό ποσό που είχε υπολογιστεί. Αν και βρίσκεται πλέον στη δίνη των νέων αποκαλύψεων, η εταιρεία αναφέρει: «Η εταιρεία συνεχίζει κανονικά τη λειτουργία της και την προσπάθεια κάλυψης των απωλειών που υπέστη εξαιτίας εγκληματικών συμπεριφορών. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους πελάτες και συνεργάτες μας για την εμπιστοσύνη που μας δείχνουν στη δύσκολη αυτή συγκυρία και είμαστε αποφασισμένοι να την τιμήσουμε».

Όσον αφορά στις έρευνες για τον εντοπισμό του φαντομά σεκιουριτά, φαίνεται ότι υπάρχει πληροφορία από μέλος πληρώματος πλοίου της γραμμής στη διάθεση των αστυνομικών Αρχών. Η αναφορά αυτή δείχνει πως ο 45χρονος ταξίδεψε την ίδια νύχτα για τον Πειραιά και θεωρείται βέβαιο ότι διέφυγε την ίδια ημέρα στο εξωτερικό.

Έλλη Κοκάλη

Σχόλια