default-image

Η Ιεράπετρα προσδοκά να μαζέψει 4 εκατομμύρια

Κρήτη
Η Ιεράπετρα προσδοκά να μαζέψει 4 εκατομμύρια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι βεβαιωμένες ανείσπρακτες οφειλές των Ιεραπετριτών προς το Δήμο Ιεράπετρας, πλησιάζουν τα 4 εκατομμύρια ευρώ και αποτελούν τροχοπέδη στην υλοποίηση του προγράμματος της Δημοτικής Αρχής, που δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να εκτελέσει ακόμα και τα πιο μικρά έργα , τα οποία  θα βελτιώνουν την καθημερινότητα των 25.000 κατοίκων της περιοχής.

Οι οφειλές αυτές, αφορούν στην ύδρευση και στην άρδευση, στα τέλη παρεπιδημούντων, στην κατάληψη κοινόχρηστων χώρων, σε  πρόστιμα και προσαυξήσεις.

Τους τελευταίους μήνες η Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου με επικεφαλής τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ Μανόλη Φραγκούλη, έχει κάνει φιλότιμες προσπάθειες να πείσει τους μικρούς και μεγαλύτερους οφειλέτες , να υπαχθούν στις ρυθμίσεις που προηγήθηκαν μέχρι τα τέλη του 2014, με μικρή τότε ανταπόκριση κυρίως από επιχειρηματίες του ξενοδοχειακού κλάδου και του κλάδου των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, οι οποίοι οφείλουν τα μεγαλύτερα ποσά.

«Τώρα τρέχει η ρύθμιση των 100 δόσεων και η προθεσμία για να υπαχθούν οι ενδιαφερόμενοι σε αυτήν λήγει στις 26 Μαϊου.

Είναι η τελευταία ευκαιρία να ρυθμίσουν τα χρέη τους, όσοι δεν το έχουν κάνει μέχρι τώρα. Είναι και η υποχρέωση μας να αγωνιστούμε να τους πείσουμε, να προχωρήσουν σε αυτές τις συμφέρουσες ρυθμίσεις των 100 δόσεων , προκειμένου να βάλει και ο Δήμος χρήματα στα ταμεία του.

Τις τελευταίες μέρες, έρχονται  πάρα πολλοί συνδημότες, που έχουν κατανοήσει ότι δεν θα τους δοθεί άλλη ευκαιρία, και μας ζητούν να μπούνε στη ρύθμιση. Μας έρχονται  επιχειρηματίες  που  οφείλουν μικρά ποσά, αλλά και ορισμένοι που οφείλουν μεγάλα ποσά που φτάνουν η ξεπερνούν τις 100.000 ευρώ.

Η μικρότερη δόση που μπορεί κάποιος να ζητήσει είναι τα 20 ευρώ το μήνα», μας είπε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών στο Δήμο Ιεράπετρας κ Μανόλης Φραγκούλης.

Αν και στις ρυθμίσεις που προηγήθηκαν, ο οφειλέτης μπορούσε να σβήσει τις προσαυξήσεις και τα πρόστιμα επιτυγχάνοντας τη ρύθμιση των οφειλών του, η προσέλευση των οφειλετών ήταν πάρα πολύ μικρή.

Ακολούθησε η ρύθμιση που έδινε την ευκαιρία σε αυτόν που έχασε την προηγούμενη ευκαιρία, να κάνει έναν διακανονισμό ανάλογα με το ποσόν που χρωστούσε. Και τότε η ανταπόκριση ήταν πάρα πολύ μικρή.

« Πιστεύω ότι τώρα έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για τους περισσότερους που θέλουν να ρυθμίσουν τα χρέη τους προς το Δήμο, και αυτό φαίνεται από την αύξηση στην προσέλευση των ενδιαφερόμενων συνδημοτών. Σε αυτήν την ρύθμιση η διαγραφή των προσαυξήσεων είναι αντιστρόφως ανάλογη με τις δόσεις . Όσο λιγότερες δόσεις μας ζητούν να τους κάνουμε τόσα περισσότερα χρήματα μπορούν να γλιτώσουν από τις προσαυξήσεις», κατέληξε ο κ Φραγκούλης.

«Είναι η τελευταία ευκαιρία σε όσους χρωστούν στο Δήμο για τον οποιοδήποτε λόγο , να έρθουν να υπαχθούν στην ευνοϊκή ρύθμιση των 100 δόσεων. Μετά τις αρχές Ιουνίου, και αν δεν δοθεί παράταση, ο Δήμος θα υποχρεωθεί να πάρει πολύ σκληρά μέτρα, για εκείνους που θα αγνοήσουν το κάλεσμα μας και θα γυρίσουν την πλάτη και στην τρίτη ευκαιρία που τους δίνεται να ρυθμίσουν τις οφειλές τους.

Να ξέρουν, ότι μετά από αυτή τη ρύθμιση ο Δήμος Ιεράπετρας δεν θα χαριστεί σε κανέναν», προειδοποίησε ο δήμαρχος Ιεράπετρας κ Θεοδόσης Καλαντζάκης.

ΝΙΚΟΣ ΠΕΤΑΣΗΣ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News