Κρήτη

Πρόστιμο-μαμούθ σε 54χρονο που βασάνισε χήνες

Άφησε χωρίς νερό και τροφή δύο χήνες, με συνέπεια η μία να χάσει τη ζωή της, και όταν έμαθε τι θα του κοστίσει η αμέλεια, του φάνηκε να προτιμούσε να είναι ο ίδιος στη θέση του πτηνού που απεβίωσε. Και αυτό γιατί καλείται να πληρώσει πρόστιμο το οποίο κυμαίνεται από 1.000 ως και 60.000 χιλιάδες ευρώ.

Ο λόγος για έναν 45χρονο, ο οποίος κατάγεται από την Εύβοια και άφησε το αυτοκίνητό του στο λιμάνι του Ηρακλείου και μέσα τα δύο πτηνά, τα οποία δεν άντεξαν από τη ζέστη που επικρατούσε τις προηγούμενες ημέρες. Το περιστατικό εκτυλίχθηκε την Παρασκευή στο λιμάνι το Ηρακλείου, όπου περαστικοί έσπευσαν να καταγγείλουν την κακομεταχείριση των δύο πτηνών ενημερώνοντας το Λιμεναρχείο.

Οι λιμενικοί έσπευσαν να ζητήσουν τη συνδρομή του Δασαρχείου και του φιλοζωικού σωματείου "Αλκυόνη" που φρόντισαν για τη διάσωση και περίθαλψη της μίας χήνας. Το δεύτερο πτηνό, όμως, είχε ήδη χάσει τη ζωή του όταν έφτασαν στο σημείο. Αφού αναζήτησαν τον κάτοχο του αυτοκινήτου, εντόπισαν το 45χρονο και τον έστειλαν "συστημένο" στον εισαγγελέα. Αυτό όμως, όπως αποδείχτηκε, ήταν το μικρότερο πρόβλημα που είχε να αντιμετωπίσει, καθώς το Λιμεναρχείο του Ηρακλείου, το οποίο παρενέβη, ως όφειλε, εφαρμόζοντας κατά γράμμα το νόμο για τις συνθήκες ευζωίας κατοικίδιων και οικόσιτων ζώων.

Εκτός από την παραπομπή του στο Αυτόφωρο, κινήθηκε και η διαδικασία για την επιβολή του προστίμου που αναλογεί σε αυτές τις περιπτώσεις.

Έως και 60.000 ευρώ!

Ανάλογα με την ερμηνεία του περιστατικού, αν θεωρηθεί παραμέληση ή κακοποίηση ζώου, το πρόστιμο μπορεί να φτάσει και τις 60 χιλιάδες ευρώ, όπως πληροφορήθηκε εμβρόντητος ο 45χρονος. Ο κατηγορούμενος έχασε τη γη κάτω από τα πόδια του, καθώς δεν είχε αντιληφθεί τις συνέπειες της πράξης του και πως τα πράγματα έχουν αλλάξει. Μετά το σοκ που υπέστη, έγινε σαφές πως το πρόστιμο που θα πληρώσει τελικά ανέρχεται στα 1.000 ευρώ.

Έλλη Κοκάλη

Σχόλια