default-image

Σπ. Δανέλλης: "Τρίτωσε το κακό και σήμερα"

Κρήτη
Σπ. Δανέλλης: "Τρίτωσε το κακό και σήμερα"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Την ώρα που η κοινωνία επιζητά και αγωνιά για μια σοβαρή και υπεύθυνη στάση στο εξωτερικό, η σοβαρότητα της κυβέρνησης δοκιμάζεται (εκ νέου) στο εσωτερικό», αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο βουλευτής του Ποταμιού Ηρακλείου Σπύρος Δανέλλης.

Και εξηγεί: «Ένας υπουργός Υγείας συνοδεύει λείψανα στα νοσοκομεία, ένας κυβερνητικός βουλευτής διαδίδει ότι το AIDS μεταδίδεται με το σάλιο, ενώ μια θεωρητικός των ψεκασμένων προτάθηκε (ευτυχώς χωρίς επιτυχία) ως αντιπρόεδρος του ΕΦΕΤ. Κύριο προσόν της; Η ανακάλυψή της (!) ότι "από τη στιγμή που ήρθε η νέα κυβέρνηση σταμάτησαν οι ψεκασμοί"!

Δυστυχώς η κατάσταση ξεφεύγει κάθε μέρα όλο και περισσότερο. Οι ακραίες συμπεριφορές διαμορφώνουν μια αποπνικτική καθημερινότητα σε μια κοινωνία απαυδισμένη από την πολιτική».

Ο κ. Δανέλλης αναφέρεται στην υποψηφιότητα της Φ. Αθανασοπούλου στην αντιπροεδρία του ΕΦΕΤ, για την οποία βουλευτές του Ποταμιού ζήτησαν την απόσυρσή της, λέγοντας: «Είναι η πρώτη φορά που αποσύρεται, μετά από πιέσεις βουλευτών της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής, προτεινόμενος/η από την κυβέρνηση για θέση ευθύνης σε Οργανισμό ή άλλο δημόσιο φορέα.

Ο λόγος για τον οποίο οι βουλευτές του Ποταμιού ζητήσαμε την απόσυρση της υποψηφιότητας της κ. Φ. Αθανασοπούλου από την αντιπροεδρία του Ε.Φ.Ε.Τ. (Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων) δεν είναι τόσο - και μόνο - οι απόψεις της, που όλοι οι Έλληνες πολίτες έχουν το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα να εκφέρουν και να υποστηρίζουν δημόσια, όσο το ότι αυτές ακριβώς οι απόψεις της είναι προβληματικές και ασύμβατες με τη δημόσια θέση την οποία φιλοδοξούσε να στελεχώσει.

Οι - δημοσίως κατατεθειμένες - κατάφωρα συνωμοσιολογικές και αντιεπιστημονικές απόψεις της κ. Αθανασοπούλου, περί ψεκασμών, περί συνομωσίας ως προς τον Κώδικα Τροφίμων (Codex Alimentarius) κ.λπ., είναι απολύτως ασύμβατες με τις απόψεις του ίδιου του Ε.Φ.Ε.Τ. για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Θυμίζουμε ότι εθνικό σημείο επαφής για τον Codex Alimentarius, δηλαδή τη Λευκή Βίβλο για τα αγροτοδιατροφικά προϊόντα, στην οποία συμμετέχει όλος ο κόσμος, προηγμένος και μη, καθώς και παγκόσμιοι Οργανισμοί, όπως ο Οργανισμός Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων (FAO), ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO) κ.ά., είναι ο Ε.Φ.Ε.Τ.», καταλήγει ο κ. Δανέλλης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News