Κρήτη

Πλημμύρισε τουρίστες το Ηράκλειο

Ξεπέρασαν τις 3.000 οι επισκέπτες κρουαζιέρας που έφτασαν στο λιμάνι του Ηρακλείου μέσα μόλις σε μια μέρα, καθώς δυο κρουαζιερόπλοια έδεσαν το πρωί της Κυριακής στο λιμένα, πλημμυρίζοντας με κόσμο το κέντρο της πόλης και όχι μόνο.

Ο λόγος για το υπερπολυτελές κρουαζιερόπλοιο "Aida Vita", το οποίο επέστρεψε στο λιμάνι του Ηρακλείου μετά από πέντε χρόνια απουσίας, και το "Celestyal Olympia", μεταφέροντας περίπου 1.400 και 1.600 άτομα αντίστοιχα. Με τη διοίκηση του ΟΛΗ να επιφυλάσσει μια πλούσια σε πρόγραμμα και σε καλούδια τελετή υποδοχής, τόσο για τους επιβάτες όσο και για τα πληρώματα με κρητικά τραγούδια και παραδοσιακά εδέσματα της Κρήτης.

Συγκεκριμένα, το "Aida Vita" έφτασε στο λιμάνι του Ηρακλείου στις 6:30 χθες το πρωί, μεταφέροντας κυρίως Γερμανούς επιβάτες, οι οποίοι είχαν τη δυνατότητα να περιηγηθούν στο εμπορικό κέντρο και στους αρχαιολογικούς χώρους για περίπου 10 ώρες.

Στα πλαίσια της παραμονής του κρουαζιερόπλοιου στο λιμάνι, ο πρόεδρος του ΟΛΗ κ. Γιάννης Μπρας είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον καπετάνιο Hanzo Muller, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη διαφορετική εικόνα που αντίκρισε 5 χρόνια μετά σχετικά με τις αλλαγές προς το καλύτερο, όπως τόνισε, που έχουν γίνει στο λιμάνι. Υπογράμμισε παράλληλα τη σημαντικότητα των εκδηλώσεων υποδοχής οι οποίες κερδίζουν τις εντυπώσεις και το θαυμασμό των ξένων επισκεπτών.

Από την πλευρά του ο κ. Μπρας, ακούγοντας τα θετικά σχόλια του καπετάνιου του κρουαζιερόπλοιου, εξέφρασε τις ευχαριστίες του δωρίζοντάς του παράλληλα ένα καλάθι με κρητικά προϊόντα και διάφορα άλλα αναμνηστικά είδη. Το κρουαζιερόπλοιο αναχώρησε και πάλι από το λιμάνι της πόλης μας προκειμένου να συνεχίσει το ταξίδι του στις 5 το χθες απόγευμα.

Λίγο αργότερα χθες το πρωί στο λιμάνι έφτασε και το "Celestyal Olympia" με επιβάτες από διάφορες χώρες αλλά και Έλληνες, το οποίο όμως παρέμεινε για μερικές ώρες στην πόλη, αφού η ώρα αναχώρησής του είχε προγραμματιστεί για τις 12 το μεσημέρι.

Σημειώνεται πως με την προσπάθεια για την περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού κρουαζιέρας να συνεχίζεται, την εμφάνισή τους στο λιμάνι του Ηρακλείου αναμένεται να κάνουν τις επόμενες ημέρες άλλα τέσσερα κρουαζιερόπλοια. Το Star Pride στις 14 Μαΐου με 208 επιβάτες, το Emerald Princess στις 18 του μήνα με 3.100 τουρίστες, το Oriana στις 19 Μαΐου με 1.928 επιβάτες και το Aida Prima στις 28 Μαΐου με 3.300 τουρίστες.

Μαρία Αντωνογιαννάκη

Σχόλια