default-image

Λιγότεροι τουρίστες στην Κρήτη τον Απρίλιο

Κρήτη
Λιγότεροι τουρίστες στην Κρήτη τον Απρίλιο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προβληματισμός επικρατεί στους τουριστικούς φορείς της Κρήτης, καθώς η πρώτη ουσιαστική αριθμητική ακτινογραφία του τουρισμού δεν αποτυπώνει σε καμία περίπτωση τη δυναμική του Απριλίου του 2014.

Με βάση τους αριθμούς του "Ν. Καζαντζάκης" στην Κρήτη έφτασαν τον Απρίλιο περίπου 10 χιλιάδες λιγότεροι τουρίστες σε σχέση με πέρυσι, με τον αριθμό αυτό να ήταν μεγαλύτερος όσον αφορά τη μείωση αν το Πάσχα ορθόδοξων και καθολικών δεν έπεφτε το δεύτερο μήνα της άνοιξης.

Με βάση τα στοιχεία, τον Απρίλιο του 2015 στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου έφτασαν με πτήσεις εξωτερικού 100.905 τουρίστες, ενώ τον αντίστοιχο μήνα του 2014 οι αφίξεις άγγιξαν τις 110.269 τουρίστες.

Βεβαίως τον Απρίλιο έχουμε και μία θεαματική ανατροπή όσον αφορά τις εθνικότητες των τουριστών, καθώς για πρώτη φορά οι Γάλλοι με 24.317 αφίξεις βρίσκονται πρώτοι στη λίστα και ακολουθούν οι Γερμανοί, οι Βρετανοί, οι Ολλανδοί, καθώς και οι τουρίστες από το Ισραήλ, την Ελβετία, το Βέλγιο, τη Ρωσία, την Αυστρία και την Κύπρο.

Μάλιστα, οι αριθμοί που αφορούν τους Ρώσους τουρίστες αποτυπώνουν και την τάση που θέλει φέτος στην Κρήτη οι αφίξεις από τη συγκεκριμένη χώρα να είναι μειωμένες ακόμα και σε ποσοστό 50%.

Όσον αφορά την κίνηση εσωτερικού, αυτή παρουσιάζεται αυξημένη σε σχέση με πέρυσι λόγω Πάσχα, καθώς στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου φέτος έφτασαν με πτήσεις εσωτερικού 42.470 επιβάτες, ενώ τον αντίστοιχο μήνα του 2014 έφτασαν 37.733.

Όπως τόνισε στην εκπομπή "Κρήτη Σήμερα" ο αερολιμενάρχης Γιώργος Πλιάκας, «το Μάιο η κίνηση αναμένεται να αυξηθεί μετά τις 15 του μήνα, ενώ για τον Ιούνιο, τον Ιούλιο, τον Αύγουστο και το Σεπτέμβριο είναι πολύ νωρίς ακόμα για να βγουν συμπεράσματα».

Ωστόσο, ο αερολιμενάρχης Ηρακλείου κ. Γιώργος Πλιάκας τονίζει ότι, «αν στις αφίξεις του Απριλίου προσθέσουμε τις αντίστοιχες του Μαρτίου, η κίνηση είναι σχεδόν στα ίδια επίπεδα με το 2014, άρα ο τουρισμός φαίνεται να αντέχει στην Κρήτη», ενώ, με βάση τις εκτιμήσεις του, μόνο το Μάιο εκτιμά ότι οι αφίξεις θα ξεπεράσουν τις 300 χιλιάδες.

Επίσης σημαντικό είναι το γεγονός ότι έχουν αυξηθεί οι κρατήσεις πρώτης θέσης στην British Airways.

Κίνηση στο αεροδρόμιο "Νίκος Καζαντζάκης"

Αφίξεις εσωτερικού

Απρίλιος 2015

Αφίξεις εσωτερικού

Απρίλιος 2014

4.737 περισσότεροι τουρίστες

Αφίξεις εξωτερικού

Απρίλιος 2015

Αφίξεις εξωτερικού

Απρίλιος 2014

9.364 λιγότεροι τουρίστες

Αφίξεις ανά χώρα το μήνα Απρίλιο (2015)

Μ. Βρετανία

Μάνος Δασκαλάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News