default-image

Παρέμβαση για απλήρωτους εργαζόμενους στην Παιδοψυχιατρική

Κρήτη
Παρέμβαση για απλήρωτους εργαζόμενους στην Παιδοψυχιατρική

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για το θέμα των εργαζομένων στην Παιδοψυχιατρική Κλινική του ΠΑΓΝΗ παρεμβαίνουν με ερώτησή τους προς τον υπουργό Υγείας τρεις βουλευτές του ΚΚΕ, ανάμεσα στους οποίους και ο Ηρακλειώτης Μανώλης Συντυχάκης.

Όπως μεταξύ άλλων αναφέρουν, 13 εργαζόμενοι με σύμβαση μίσθωσης έργου παραμένουν απλήρωτοι σε μια κλινική όπως η Παιδοψυχιατρική, που η λειτουργία της είναι χωρίς αμφιβολία απαραίτητη σε ένα τριτοβάθμιο νοσοκομείο.

Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

«Η αναγκαιότητα λειτουργίας Παιδοψυχιατρικής Κλινικής είναι χωρίς αμφιβολία απαραίτητη σε ένα τριτοβάθμιο νοσοκομείο. Η πραγματική ανάγκη για μια σύγχρονη Παιδοψυχιατρική Κλινική στο ΠΑΓΝΗ, ικανή να ανταποκριθεί στην αντιμετώπιση των ειδικών περιστατικών και στην ασφαλή νοσηλεία παιδιών και εφήβων της Κρήτης και των Δωδεκανήσων, δεν ικανοποιείται με ευκαιριακές, αποσπασματικές λύσεις με προδιαγεγραμμένη ημερομηνία λήξης όπως συμβαίνει σήμερα.

Είναι η πρώτη κλινική του νοσοκομείου που έχει ενταχθεί και θα λειτουργήσει μέσω ΕΣΠΑ. Σε σύνολο 16 εργαζομένων μόνο 3 έχουν σταθερή και μόνιμη εργασία. Οι υπόλοιποι - ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό επιστημονικό προσωπικό - έχουν προσληφθεί μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ, με λήξη συμβάσεων σε λίγους μήνες. Δε φτάνει μόνο αυτό. Από το Φεβρουάριο είναι απλήρωτοι 13 εργαζόμενοι με σύμβαση μίσθωσης έργου στην Παιδοψυχιατρική Κλινική του ΠΑΓΝΗ. Στην αρχή η διοίκηση επικαλούνταν γραφειοκρατικούς λόγους και πριν μια εβδομάδα ανέφερε ότι χρήματα δεν υπήρχαν γατί έχουν δεσμευτεί τα ταμειακά αποθέματα των νοσοκομείων. Η διοίκηση του σωματείου έκανε παρέμβαση στη διοίκηση του ΠΑΓΝΗ όπου αναφέρθηκε ότι ζήτησε ήδη από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας και υπεύθυνο για τις ψυχιατρικές δομές κ. Ξανθό, αλλά και από την 7η Υ.Π.Ε Κρήτης να εξαιρεθούν τα χρήματα των εργαζομένων από την παρακράτηση των αποθεματικών του ΕΣΠΑ.

Ερωτάται ο κύριος υπουργός:

1. Τα χρήματα του ΕΣΠΑ έχουν δεσμευθεί από την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου;

2. Πότε θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι;

Οι βουλευτές: Μανώλης Συντυχάκης, Γιώργος Λαμπρούλης και Σταύρος Τάσσος».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News