default-image

Οι κόρες μήνυσαν τον πατέρα γιατί δεν τις άφηνε να ξενυχτάνε

Κρήτη
Οι κόρες μήνυσαν τον πατέρα γιατί δεν τις άφηνε να ξενυχτάνε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι διαφωνίες που φέρονται να είχαν με τα παιδιά τους για την ώρα που επέστρεφαν στο σπίτι οδήγησαν δύο γονείς από τη Μεσαρά στο εισαγγελικό γραφείο για άσκηση ποινικής δίωξης και από εκεί στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου, προκειμένου να δικαστούν για την κατηγορία της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο.

Όλα ξεκίνησαν όταν η ανήλικη κόρη τους πήγε αναστατωμένη στο Αστυνομικό Τμήμα Μοιρών και κατέθεσε μήνυση κατά των γονιών της, έχοντας στο πλάι της την ενήλικη αδερφή της.

Και τα δύο κορίτσια, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρονται να έδωσαν κατάθεση στους αστυνομικούς περιγράφοντας τα όσα τους οδήγησαν στο τμήμα, ενώ φέρονται να είπαν πως η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της υπομονής τους και προκάλεσε αυτήν την αντίδραση ήταν το γεγονός πως βρήκαν την κλειδαριά της πόρτας του σπιτιού τους αλλαγμένη και δεν μπορούσαν να μπουν μέσα.

Όπως ανέφερε στη "Νέα Κρήτη" από την πλευρά του ο κατηγορούμενος πατέρας, ναι μεν άλλαξε την κλειδαριά, αλλά γιατί είχε πρόβλημα, «μάγκωνε», όπως είπε χαρακτηριστικά, και μετά ξέχασε να δώσει τα νέα κλειδιά που είχε στο αυτοκίνητό του.

Σύμφωνα με την κατηγορούμενη μητέρα, που έκλαιγε συνεχώς, οι κόρες της σε έξαλλη κατάσταση πήγαν και τη βρήκαν στο σπίτι που εργαζόταν και της ζητούσαν τα κλειδιά, τα οποία όμως δεν είχε ούτε και εκείνη.

Με την κατηγορία της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο που τους ασκήθηκε, αφότου ήρθαν συνοδεία αστυνομικών από τη Μεσαρά και πέρασαν το εισαγγελικό κατώφλι, οι δύο γονείς βρέθηκαν ενώπιον του Αυτόφωρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου, που έκανε άρση της προσωρινής κράτησής τους μετά τη μήνυση σε βάρος τους από το παιδί τους, και πήραν αναβολή για να δικαστούν το μεσημέρι της Πέμπτης.

Ωστόσο, το δικαστήριο ζήτησε να ενημερωθεί και η κόρη που υπέβαλε τη μήνυση, για να παραβρεθεί ενώπιόν του κατά τη σημερινή δίκη, καθώς απουσίαζε χθες, ενώ απαγορεύτηκε στους γονείς να επιστρέψουν στο σπίτι τους, ούτε καν στην ευρύτερη περιοχή που διαμένουν, μέχρι τη δίκη, ώστε να μην υπάρξουν νέες εντάσεις με τα παιδιά τους.

Σύμφωνα με τη μητέρα των κοριτσιών, τελικά τα παιδιά της μπήκαν στο σπίτι σπάζοντας ένα τζάμι ενώ, σύμφωνα πάντα με την ίδια, πάνω στην έντασή τους προκάλεσαν και άλλες φθορές στην κατοικία.

Μαρία Μαυρομάτη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News