default-image

"Στην Ελλάδα οι διασώστες δεν έχουμε άδεια"

Κρήτη
"Στην Ελλάδα οι διασώστες δεν έχουμε άδεια"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με κύριο αίτημα τη χορήγηση άδειας άσκησης επαγγέλματος απεργούν για δεύτερη ημέρα οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ.

Η πρωτοτυπία ανήκει στην ελληνική Πολιτεία η οποία για λόγους που ακόμα δεν έχει διευκρινίσει δε δίνει την άδεια στους διασώστες, παρά τους τίτλους σπουδών, της κατάρτισης που διαθέτουν και της πιστοποίησής τους διεθνώς.

Το παραπάνω ανέφερε μιλώντας στο Ράδιο 9,84 ο πρόεδρος των εργαζόμενων στο ΕΚΑΒ Ηρακλείου Νίκος Καλογιαννάκης, επισημαίνοντας ότι θα είναι και το πρώτο θέμα το οποίο θα θέσουν στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας με τον οποίο αναμένεται να συναντηθούν τις προσεχείς ημέρες.

Αναφορικά με τις συνθήκες λειτουργίας της υπηρεσίας σε επίπεδο Κρήτης, κάνει λόγο για τραγικές ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό και υλικοτεχνική υποδομή - για γιατρούς που είναι απαραίτητοι και ασθενοφόρα, με τα τελευταία να μένουν στους δρόμους, με τελευταίο περιστατικό χθες την ακινητοποίηση ενός, κατά τη μεταφορά ασθενούς με ορθοπαιδικό πρόβλημα από τη Χερσόνησο.

Σήμερα, δεύτερη ημέρα της κινητοποίησης, δεν εξυπηρετούνται ραντεβού, αποθεραπείες και μεταφορές από και προς τα νοσοκομεία. Χωρίς προβλήματα η εξυπηρέτηση των έκτακτων περιστατικών.  

Η τριήμερη απεργιακή κινητοποίηση θα επαναληφθεί και την επόμενη εβδομάδα το τριήμερο 12 έως 14 Μαΐου, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζόμενων Νίκο Καλογιαννάκη στο Ράδιο 9,84.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News