Κρήτη

Στάση εργασίας των δασκάλων στα Χανιά

Στάση εργασίας αποφάσισαν για την Πέμπτη 7 Μαΐου οι δάσκαλοι στα Χανιά. Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Δασκάλων-Νηπιαγωγών Χανίων αναφέρει:

«Συνεχίζεται η δίκη της ηγεσίας της εγκληματικής οργάνωση Χρυσή Αυγή και των ταγμάτων εφόδου στις φυλακές Κορυδαλλού.

Την ίδια ώρα πλήθος αντιφασίστες, νεολαίοι, εργαζόμενοι θα συγκεντρωθούν ξανά έξω από το χώρο της δίκης αλλά και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας απαιτώντας την τιμωρία των δολοφόνων του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν, των νοσταλγών του Άουσβιτς, της Κατοχής και των γερμανοτσολιάδων.

Προσθέτουμε τη φωνή μας από τα Χανιά σε αυτή των αντιφασιστών διαδηλωτών και καλούμε ως σύλλογος 3ωρη στάση εργασίας για την ίδια μέρα από 11 π.μ. έως 2 μ.μ. και συγκέντρωση στις 11:30 π.μ. στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς.

Δεν απεμπολούμε το δικαίωμά μας να διαδηλώνουμε απαιτώντας την τιμωρία της εγκληματικής αυτής συμμορίας γιατί δεν ξεχνούμε ότι αυτή η δίκη έγινε γιατί το αντιφασιστικό κίνημα το επέβαλε. Δεν ήταν οι κρατικοί μηχανισμοί που άνοιξαν τη δίωξη των νεοναζί, αλλά οι εργαζόμενοι και η νεολαία που βγήκαν μαζικά στους δρόμους μετά τη δολοφονία Φύσσα. Γι' αυτό θα είμαστε για μια ακόμη φορά στους δρόμους. Δε θα αφήσουμε η αίθουσα των δικαστηρίων να γίνει ασπίδα προστασίας των δολοφόνων.

Δεν περιμένουμε τα δικαστήρια για να αποδείξουν τον εγκληματικό χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής. Δεν ξεχνούμε ότι τα σωματεία των εργαζομένων αποτελούν δεδηλωμένο στόχο της τρομοκρατικής της δράσης της.

Δεν ξεχνούμε τη δολοφονική επίθεση στο σωματείο των εργαζομένων στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος και στα μέλη του ΠΑΜΕ που πήγαινε παράλληλα με την προσπάθεια να στηθεί εργοδοτικό σωματείο κατ' εντολή της εργοδοσίας.

Δεν ξεχνούμε ότι η συγκεκριμένη εγκληματική οργάνωση θέλησε να πετάξει έξω από τα σχολεία τους μαθητές μας γιατί πολλοί από αυτούς κατάγονται από διαφορετικές χώρες.

Δεν υποτιμούμε την ανάγκη να δώσουμε τη μάχη αυτή μέσα και έξω από τα δικαστήρια και από όποια γωνιά της Ελλάδας. Γι' αυτό καλούμε τα σωματεία του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα να καλέσουν ανάλογα».

Σχόλια