default-image

Τα προβλήματα των υποδομών της Κρήτης σε συνέδριο για τον τουρισμό

Κρήτη
Τα προβλήματα των υποδομών της Κρήτης σε συνέδριο για τον τουρισμό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στις δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης του τουρισμού στην Κρήτη αλλά και στην ανάγκη αναβάθμισης των δημόσιων υποδομών στο νησί αναφέρθηκε ο εντεταλμένος σύμβουλος τουρισμού Μιχάλης Βαμιεδάκης, μιλώντας σε Διεθνές Συνέδριο για τον αειφόρο τουρισμό που πραγματοποιήθηκε στην Κω, παρουσία της αναπληρώτριας υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά, βουλευτών, εκπροσώπων Περιφερειών, της τοπικής αυτοδιοίκησης, φορέων του Ελληνικού τουρισμού και διακεκριμένων επιστημόνων από όλο τον κόσμο.

Ο κ. Βαμιεδάκης εκπροσωπώντας στο συνέδριο τον περιφερειάρχη κ. Σταύρο Αρναουτάκη, τόνισε ότι, «ο τουρισμός αποτελεί εθνική υπόθεση που αφορά όλους, πολιτεία, φορείς, πολίτες και ότι χρειάζεται συστράτευση όλων για την από κοινού αντιμετώπιση των προβλημάτων». Ο ίδιος παράλληλα επισήμανε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του νησιού μας, τις δυνατότητες ανάπτυξης του θεματικού τουρισμού με στόχο την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Επίσης ο κ. Βαμιεδάκης αναφέρθηκε στις δράσεις εξωστρέφειας της Περιφέρειας, στην προβολή και προώθηση του τουρισμού αλλά και στην πρωτοβουλία για τη διασύνδεση του τουρισμού με τον πολιτισμό και τον αγροτικό τομέα. Επεσήμανε τέλος, την ανάγκη να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις σε ήπιους τόνους, προκειμένου να διαλυθεί το θολό τοπίο που διαμορφώνεται από δημοσιεύματα σε διεθνή ΜΜΕ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News