default-image

Ξύπνησαν μνήμες στο Σελί για τον Βαγγέλη Γιακουμάκη

Κρήτη
Ξύπνησαν μνήμες στο Σελί για τον Βαγγέλη Γιακουμάκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τρεις μήνες από το θάνατο του Βαγγέλη Γιακουμάκη συμπληρώνονται σήμερα και ακόμη παραμένει δύσκολο να συνειδητοποιήσει κάποιος ότι ο 20χρονος φοιτητής που μπήκε στις καρδιές των Ελλήνων και έγινε το δικό τους παιδί ακόμη και αν δεν το γνώριζαν, εξαιτίας του άδικου χαμού του, έφυγε για το δικό του μακρινό ταξίδι.

Οι μνήμες σήμερα ξυπνούν, από τα όσα τραγικά συνέβησαν το προηγούμενο διάστημα με επίκεντρο και την Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων εκεί όπου σπούδαζε ο φοιτητής και συνάμα εκεί όπου έμελλε να γραφτεί η τελευταία πράξη του δικού του δράματος, που μόνο ο ίδιος γνώριζε ότι δε θα έχει αίσια κατάληξη και με την εξαφάνιση του στις 6 Φεβρουαρίου να σηματοδοτεί δυστυχώς και την αντίστροφη μέτρηση για το τέλος της δικής του ιστορίας, βυθίζοντας μια για πάντα την οικογένεια του στο πένθος.

Τα βλέμματα στραμμένα αυτή τη φορά στον τόπο καταγωγής του, στο Σελί εκεί όπου και τελέστηκε μνημόσυνο για τη συμπλήρωση τριών μηνών από το θάνατο του παλικαριού που έκανε ολόκληρη την Ελλάδα να συγκλονιστεί και να γονατίσει από θυμό και οργή για τα όσα τραγικά βίωνε ο 20χρονος στην σχολή που σπούδαζε με ένα απέραντο "γιατί" να υπάρχει ακόμη μέχρι και σήμερα και χωρίς όμως να έχει βρεθεί απάντηση.

Συγγενείς, φίλοι, γνωστοί αλλά και άγνωστοι που δεν είχαν σχέση με τον Βαγγέλη έδωσαν το "παρών" στο μνημόσυνο του αδικοχαμένου φοιτητή με την οικογένεια του να παραμένει συγκλονισμένη και να μην μπορεί να πιστέψει ότι έχασε τον μονάκριβό της.

Η υπόθεση δεν έχει κλείσει. Οι έρευνες της αστυνομίας βρίσκονται σιωπηρά σε πλήρη εξέλιξη ενώ τα στόματα που έμειναν κλειστά όταν έπρεπε σίγα-σίγα ανοίγουν. Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να κληθεί για κατάθεση ένα ακόμη πρόσωπο που φέρεται να συμμετείχε στα καψόνια που είχε υποστεί ο Βαγγέλης και σύντομα ο φάκελος θα φτάσει στα χέρια των εισαγγελικών Αρχών.

Σύμφωνα με δήλωση του δικηγόρου της οικογένειας Γιακουμάκη ο ιατροδικαστής στην έκθεση που συνέταξε και παρέδωσε στην αστυνομία δεν κάνει λόγο για σαφή αυτοχειρία, αλλά για φαινόμενη αυτοχειρία και αυτό γιατί λείπει ένα μέρος του σώματος του Βαγγέλη, καθώς κατασπάραχθηκε από τα αγρίμια στο ερημικό σημείο που βρέθηκε το άψυχο σώμα του.

Βάλια Μπούη, Μαρία Μαυρομάτη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News