Κρήτη

Παρέμβαση επάρχου Θήρας για την ακτοπλοϊκή σύνδεση Σαντορίνης-Κρήτης

Απαντητική επιστολή προς τον πρόεδρο της Ένωσης Κρητών Σαντορίνης, με θέμα την ακτοπλοϊκή σύνδεση Σαντορίνης-Κρήτης, απέστειλε η έπαρχος Θήρας κ. Θεώνη Λειβαδάρου.

Στην επιστολή αναφέρονται τα παρακάτω:

«Κύριε Πρόεδρε

και μέλη του Συλλόγου,

Έλαβα την επιστολή σας σχετικά τη διατήρηση και ενίσχυση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Σαντορίνης με την Κρήτη και τη διάβασα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Χαίρομαι που δείχνεται την απαιτούμενη ευαισθησία. Οι δεσμοί των νησιών μας και ιδιαίτερα της Σαντορίνης με την Κρήτη είναι άρρηκτοι εδώ και πολλές δεκαετίες.

Η ανησυχία από την είδηση για την ενδεχόμενη διακοπή των ακτοπλοϊκών δρομολογίων έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων και οι πιέσεις προς την κατεύθυνση εξεύρεσης άμεσης και βιώσιμης λύσης είναι πλέον επιτακτική ανάγκη. Οι επιχειρηματικές δραστηριότητες και λοιπές συναλλαγές με την Κρήτη δεν πρέπει να πληγούν, αντιθέτως να ενισχυθούν. Απαιτώ, όπως και εσείς, την ισότιμη μεταχείριση για τους κατοίκους του νησιού μας.

Η ισότιμη διαβίωση των κατοίκων των νησιών μας και η διευκόλυνση της μετάβασης τους σε όλους τους προορισμούς είναι αδιαπραγμάτευτη.

Είναι επιβεβλημένο, λοιπόν, να καθοριστεί συνάντηση με τους αρμόδιους φορείς, προκειμένου να λάβουν γνώση για την αναγκαιότητα μιας βιώσιμης λύσης τόσο ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κ. Γ. Σταθάκης όσο και ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας κ. Θ. Δρίτσας. Από την πλευρά μου ως Έπαρχος Θήρας είμαι στο πλευρό σας, προκειμένου να βρεθεί οριστική και βιώσιμη λύση στο πρόβλημα».

Σχόλια