Κρήτη

Θ. Βρέντζου: "Εγκληματήσαμε σε βάρος της αμπελουργίας"

«Στην Ελλάδα, στην Κρήτη, εγκληματήσαμε σε βάρος μας», είπε στο Ράδιο 9,84 η αντιπεριφερειάρχης Θ. Βρέντζου σχολιάζοντας την ακολουθούμενη πολιτική στην αμπελουργία μετά το δημοσίευμα της εφημερίδας "Νέα Κρήτη", που υπογράφει ο Χρ. Παπαδάκης και αναφέρει με στοιχεία ότι από το 2.000 μέχρι σήμερα η Κίνα βρίσκεται στη 2η θέση της παγκόσμιας καλλιέργειας αμπελιού, με κλήματα που πιθανότατα μετέφεραν από την Κρήτη τη δεκαετία του '70.

Τα στοιχεία του Διεθνούς Οργανισμού Αμπέλου και Οίνου δείχνουν ότι από μόλις 3,9% το 2000 η Κίνα αύξησε τις καλλιέργειες αμπελιού στο 10,6% το 2014.

Η Κίνα, όπως προσθέτει η έκθεση, αναμένεται να ξεπεράσει και τη Γαλλία στον κλάδο της αμπελουργίας και στην παραγωγή κρασιού.

Ανοίγει τις πύλες η έκθεση "Κρήτη: Η Μεγάλη Συνάντηση"

Ανοίγει αύριο Παρασκευή 1 Μαΐου τις πύλες της στο στάδιο Ειρήνης & Φιλίας η 3η Παγκρήτια Έκθεση "Κρήτη: Η Μεγάλη Συνάντηση".

Τα εγκαίνια, σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη Θεανώ Βρέντζου που μίλησε στο Ράδιο 9,84, θα γίνουν το απόγευμα από τον υπουργό Γιώργο Σταθάκη και τον περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη.

Στόχος της Περιφέρειας είναι η καθιέρωση της έκθεσης ως θεσμού, η προώθηση των πιστοποιημένων κρητικών αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων στην εγχώρια αγορά και η περαιτέρω ανάδειξη της γαστρονομίας και κουλτούρας του νησιού, του πολιτισμού και των παραδόσεων.

Η έκθεση, που θα διαρκέσει μέχρι και τη Δευτέρα 4 Μαΐου, περιλαμβάνει πλήθος δράσεων με τη στήριξη της Περιφέρειας, των Δήμων, των Επιμελητηρίων και με τη συμμετοχή πολλών επιχειρήσεων.

Σχόλια