Κρήτη

Αναφορά Δερμιτζάκη για το Νοσοκομείο Ιεράπετρας

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου κ. Κ. Δερμιτζάκης κατέθεσε αναφορά στον υπουργό Υγείας, το έγγραφο του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ιεράπετρας, όπου επισημαίνεται η δραματική κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο.

Ο βουλευτής αναφέρει τα εξής;

«Για τον κ. υπουργό Υγείας

Θέμα: "Δραματική η κατάσταση  στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας"

Ο βουλευτής Λασιθίου Κωνσταντίνος Δερμιτζάκης καταθέτει αναφορά το έγγραφο του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ιεράπετρας, με την οποία επισημαίνουν ότι: «βρισκόμαστε σε δραματική θέση στην προσπάθειά μας να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα υγείας των συνανθρώπων μας χωρίς προσωπικό και απαραίτητα υλικά».

Τονίζουν ότι «μέχρι σήμερα το βασικότερο πρόβλημα εκτός των άλλων ήταν η Παθολογική Κλινική. Τώρα προστίθεται και η κατάρρευση του Ακτινολογικού και Μικροβιολογικού τμήματος. Τα τμήματα αυτά λόγω έλλειψης προσωπικού δεν λειτουργούν πλέον τη νύκτα με ότι συνεπάγεται αυτό για το Νοσοκομείο, το Κέντρο υγείας και τα επείγοντα περιστατικά».

Ζητούν άμεσα:

• Την λειτουργία της Παθολογικής Κλινικής.

• Την πρόσληψη Χειριστών Ακτινολόγων και Παρασκευαστών Μικροβιολογικού.

• Την αύξηση του προϋπολογισμού για τις στοιχειώδεις τουλάχιστον ανάγκες του Νοσοκομείου.

• Ένα Δημόσιο Γενικό Νοσοκομείο πλήρες, αυτοδιοίκητο, με Οργανισμό που οι θέσεις του προσωπικού να καλύπτουν την πλήρη λειτουργία του και την απαραίτητη χρηματοδότηση, για να μην κινδυνεύουν καθημερινά ανθρώπινες ζωές.

Παρακαλούμε για την απάντηση και τις ενέργειες σας και να μας ενημερώσετε σχετικά».

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ιεράπετρας, αναφέρει τα εξής:

«Εμείς οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου της Ιεράπετρας βρισκόμαστε σε δραματική θέση στην προσπάθειά μας να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα υγείας των συνανθρώπων μας χωρίς προσωπικό και απαραίτητα υλικά. Διαμαρτυρόμαστε για την ολιγωρία της Διοίκησης στην επίλυση των σοβαρών προβλημάτων του Νοσοκομείου.

Μέχρι σήμερα το βασικότερο πρόβλημα εκτός των άλλων ήταν η Παθολογική Κλινική. Τώρα προστίθεται και η κατάρρευση του Ακτινολογικού και Μικροβιολογικού τμήματος. Τα τμήματα αυτά λόγω έλλειψης προσωπικού δεν λειτουργούν πλέον τη νύκτα με ότι συνεπάγεται αυτό για το Νοσοκομείο, το Κέντρο υγείας και τα επείγοντα περιστατικά. Έχουν αρχίσει επίσης ελλείψεις σε βασικά είδη υγειονομικού υλικού, ενώ δεν υπάρχουν ορισμένα υλικά για ορθοπεδικά χειρουργεία.

Απαιτούμε άμεσα:

• Την λειτουργία της Παθολογικής Κλινικής

• Την πρόσληψη Χειριστών Ακτινολόγων και Παρασκευαστών Μικροβιολογικού.

• Την αύξηση του προϋπολογισμού για τις στοιχειώδεις τουλάχιστον ανάγκες του Νοσοκομείου.

Απαιτούμε:

Ένα Δημόσιο Γενικό Νοσοκομείο πλήρες, αυτοδιοίκητο, με Οργανισμό που οι θέσεις του προσωπικού να καλύπτουν την πλήρη λειτουργία του και την απαραίτητη χρηματοδότηση, για να μην κινδυνεύουν καθημερινά ανθρώπινες ζωές».

Σχόλια