Κρήτη

Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ Αγ. Νικολάου για την Πρωτομαγιά

«Η Εργατική Πρωτομαγιά 2015 βρίσκει τους εργαζόμενους σε όλες τις χώρες του κόσμου, μαζί και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αντιμέτωπους με τις πολιτικές της λιτότητας και της συρρίκνωσης των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων τους», αναφέρει σε μήνυμά του ο ΣΥΡΙΖΑ Αγίου Νικολάου για την Πρωτομαγιά, ενώ απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στη γενική απεργία και στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στις 10:30 π.μ. στην πλατεία Αγίου Νικολάου.

Ολόκληρο το μήνυμα:

«Στην Ελλάδα, οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, τα "συνήθη υποζύγια", έχουν πληρώσει και πληρώνουν το "μάρμαρο" των μνημονιακών πολιτικών, με τη βίαιη αναπροσαρμογή των εισοδημάτων τους μέσω της δραστικής μείωσης μισθών, ημερομισθίων, συντάξεων, επιδομάτων, αλλά και μέσω της μεγάλης αύξησης της φορολογίας. Έχουν δυσκολία πρόσβασης σε μια σειρά από κοινωνικά αγαθά και υπηρεσίες λόγω της συρρίκνωσης του κοινωνικού κράτους και της διάλυσης της Υγείας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Αγίου Νικολάου καλεί τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, της άνεργους, κάθε πολίτη σε όλη τη χώρα που έχει πληγεί από τα μνημόνια, να πάρουν μαζικά μέρος στους εορτασμούς της Εργατικής Πρωτομαγιάς, που θα γίνουν σε ολόκληρη τη χώρα, διεκδικώντας το δικαίωμα των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των άνεργων, του λαού στη ζωή με αξιοπρέπεια.

Σήμερα είμαστε, ως χώρα, αντιμέτωποι με μια τακτική οικονομικού στραγγαλισμού, επειδή το αποτέλεσμα των εκλογών και οι επιλογές του ελληνικού λαού δεν ήταν αρεστές σε εγχώρια και ξένα συμφέροντα.

Δεν υποχωρούμε στους εκβιασμούς, δε θα σκύψουμε το κεφάλι, δεν κάνουμε πίσω. Θα βαδίσουμε ανυποχώρητα μπροστά, οικοδομώντας μια χώρα ανεξάρτητη, κυρίαρχη, με δημοκρατία, ελευθερία, δικαιοσύνη, αλληλεγγύη, με προτεραιότητα στις ανάγκες και τα δικαιώματα των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των άνεργων, του λαού.

Στους πολιτικούς και οικονομικούς εκβιασμούς, διαπραγματευόμαστε με τα δικά μας όπλα: τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις, την οργάνωση και τη συσπείρωση στα συνδικάτα, την ενότητα και τον συντονισμό των αγώνων, την ταξική μας αλληλεγγύη».

Σχόλια