default-image

Μήνυμα Κωστή Δερμιτζάκη για την Πρωτομαγιά

Κρήτη
Μήνυμα Κωστή Δερμιτζάκη για την Πρωτομαγιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κάλεσμα ενότητας και αγώνα απευθύνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου κ. Κωστής Δερμιτζάκης στο μήνυμά του για τη φετινή Πρωτομαγιά, ώστε «να προσπαθήσουμε να στήσουμε πάλι την πατρίδα μας στα πόδια της, για μία πατρίδα που να αξίζει στα παιδιά μας», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.  

Ολόκληρο το μήνυμα του κ. Δερμιτζάκη:

«Η φετινή Πρωτομαγιά στη χώρα μας έχει ένα διαφορετικό χρώμα. Μια ελπίδα έχει αρχίσει να χαράζει.

Μετά από 4 χρόνια εφαρμογής των πολιτικών της άγριας λιτότητας ο αγώνας των εργαζομένων και του λαού μπόρεσε να διώξει τις μνημονιακές κυβερνήσεις και να βάλει ένα φρένο στον κατήφορο. Μπόρεσε να εκφράσει αποτελεσματικά την αντίθεσή του στις πολιτικές που λεηλατούσαν το εργατικό εισόδημα και διέλυαν τις κατακτήσεις και τα δικαιώματα του. Αυτά τα δικαιώματα που κερδήθηκαν με αγώνες γενιών και αυτούς τους αγώνες τιμάμε κάθε Πρωτομαγιά.

Σήμερα βλέπουμε την άρνηση των δυνάμεων της οικονομικής ολιγαρχίας και του κεφαλαίου, να αποδεχτούν την αποκατάσταση αυτών των δικαιωμάτων και τη στοιχειώδη διόρθωση των εισοδημάτων. Βλέπουμε την άγρια αντίδραση τους στην επαναπρόσληψη των απολυμένων. Βλέπουμε τον εργασιακό μεσαίωνα να κυριαρχεί στους τόπους δουλειάς. Αυτή η αντίδραση είναι συντονισμένη και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Είναι μια σύγκρουση που θα καθορίσει και το μέλλον της χώρας και του λαού μας, για το αν θα μπορέσει να ζήσει με αξιοπρέπεια ή σαν προτεκτοράτο και αποικία χρέους με εξαθλιωμένους εργαζόμενους. Και σ' αυτή τη σύγκρουση κανείς δεν μπορεί να είναι ουδέτερος ή να κάνει τον αδιάφορο.

Ο αγώνας δεν έχει κριθεί. Κανείς δεν πρέπει να εφησυχάζει. Η εγρήγορση και η διεκδίκηση των εργαζόμενων και του λαού είναι η μεγάλη δύναμη μας. Την ενότητα των εργαζόμενων τάξεων φοβούνται, αυτή προσπαθούν να χτυπήσουν με διάφορους τρόπους και από διάφορες μεριές.

Οι εργαζόμενοι δεν θα τους κάνουν το χατίρι. Γιατί έχουν μεγάλη πείρα και ξέρουν και να αγωνίζονται και να ιεραρχούν.

Σας καλώ με ενότητα και αγώνες να προσπαθήσουμε να στήσουμε πάλι την πατρίδα μας στα πόδια της, για μια πατρίδα που να αξίζει στα παιδιά μας», καταλήγει στο μήνυμά του.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News