Κρήτη

Μία Κυριακή κάθε μήνα γνωρίζουμε τους υγροτόπους του Αγ. Νικολάου

Το Δίκτυο Παρακολούθησης νησιώτικων υγροτόπων του WWF Ελλάς δίνει το δεύτερο ραντεβού στις 3 Μαΐου στο εποχικό λιμνίο λιβάδι (Παρακαλούρι) στο χωριό Άγιος Κωνσταντίνος, στα πλαίσια των εκδρομών-ξεναγήσεων στους "γνωστούς-άγνωστους" υγροτόπους του δήμου Αγίου Νικολάου που οργανώνει.

Μία Κυριακή κάθε μήνα, ένας ειδικός βοηθάει τους επισκέπτες-συμμετέχοντες στο πρόγραμμα να εξερευνήσουν και να μάθουν τα μυστικά του κόσμου των υγροτόπων. Μελετούν τα υπέροχα πλάσματα που φιλοξενούνται στους υγροτόπους και πώς αυτά συνθέτουν ένα μοναδικό οικοσύστημα που ευεργετεί τη φύση και κατ' επέκταση τον άνθρωπο.

«Κάθε μήνα λοιπόν δίνουμε ραντεβού μαζί σας για να γίνουμε μια μεγάλη παρέα και να γνωρίσουμε τον κόσμο των υγροτόπων, την ιστορία τους και πώς μπορούμε να τους προστατέψουμε», αναφέρουν οι διοργανωτές.   

Η επόμενη κυριακάτικη εξόρμηση ξεκινάει στις 3 Μαΐου, στις 11 το πρωί, στο εποχικό λιμνίο λιβάδι (Παρακαλούρι), όπου με την υποστήριξη του Δήμου Αγίου Νικολάου, του Π.Α.Ο.Δ.Α.Ν, της Οικολογικής Κίνησης Μιραμβέλου και της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων Αγίου Νικολάου όσοι συμμετάσχουν θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον πλούτο των πλασμάτων που κρύβονται στα νερά του ποταμού και θα ξεναγηθούν στον όμορφο κόσμο των φυτών της περιοχής. Παράλληλα θα τρέχουν εκπαιδευτικά παιχνίδια από το ΚΠΕ Ιεράπετρας-Νεάπολης.

Το εποχικό λιμνίο λιβάδι, γνωστό και ως Παρακαλούρι, βρίσκεται στο χωρίο Άγιος Κωνσταντίνος, 4 χιλιόμετρα μετά τα Έξω Λακώνια.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μπορείτε να βρείτε εδώ

Σχόλια