default-image

Ένα χρόνο με αναστολή για την άγρια συμπλοκή στη Θέρισο

Κρήτη
Ένα χρόνο με αναστολή για την άγρια συμπλοκή στη Θέρισο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με ένα από τα επεισόδια που σημειώθηκαν το 2011 ανάμεσα σε νεαρά άτομα από Ελλάδα και Αλβανία ασχολήθηκε χθες το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου. Ήταν Οκτώβριος του 2011, όταν τα αίματα άναψαν στην περιοχή της Θερίσου.

Τέσσερα νεαρά άτομα αλβανικής υπηκοότητας, που επέβαιναν σε δύο μηχανάκια, πέρασαν από την περιοχή της εκκλησίας του Μιχαήλ Αρχαγγέλου όταν, όπως ειπώθηκε στο δικαστήριο, μια ομάδα ατόμων, φορώντας κουκούλες και κρατώντας ξύλινα ρόπαλα και σιδερογροθιές, τους επιτέθηκαν.

Επιπροσθέτως φθορές από φωτιά υπέστη και το ένα από τα μηχανάκια της παρέας και ένα άτομο που χθες ήταν και αυτό κατηγορούμενο κατέληξε τότε στο νοσοκομείο για ράμματα στο κεφάλι.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, τότε οι κουκουλοφόροι, αφότου το πρώτο επεισόδιο εκείνο το βράδυ έληξε, από τη Θέρισο κινήθηκαν προς την περιοχή των Λιονταριών στο κέντρο του Ηρακλείου, όπου εντόπισαν μια άλλη ομάδα ατόμων με καταγωγή από την Αλβανία σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και άρχισαν να τα ξυλοκοπούν, τραυματίζοντας τρία από αυτά.

Η συνέχεια δόθηκε στην Ασφάλεια Ηρακλείου, όπου οι πρωταγωνιστές ταυτοποιήθηκαν, ενώ κατατέθηκαν μηνύσεις και σε βάρος των δύο αλλοδαπών, με αποτέλεσμα και τη δική τους σύλληψη.

Χθες στο εδώλιο κάθισαν ο Έλληνας συλληφθείς και ένας από τους αλλοδαπούς, με το δεύτερο κατηγορούμενο άτομο από την Αλβανία να απουσιάζει από το δικαστήριο.

Όπως κατέθεσε ο 28χρονος σήμερα Αλβανός, δεν κρατούσε ρόπαλο κανείς από τους φίλους του που επέβαιναν στα μηχανάκια. «Δεν πήγαμε για φασαρία στην περιοχή, κάναμε βόλτες. Εγώ τραυματίστηκα στο κεφάλι».

Από την άλλη πλευρά, ο Έλληνας κατηγορούμενος που κάθισε στο σκαμνί για το επεισόδιο κατέθεσε πως δεν είχε καμία σχέση με το περιστατικό και πως εκείνος έπινε καφέ σε παρακείμενη καφετέρια. «Δεν ξέρω τι κάνανε. Εγώ έπινα τον καφέ μου. Εγώ τα ρόπαλα δεν τα είδα. Όταν είδα τη φασαρία βγήκα και προσπάθησα να τους χωρίσω. Δεν είδα ποιοι έκαψαν τη μηχανή».

Η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την αθώωση των δύο αλλοδαπών και την ενοχή του Έλληνα για διατάραξη οικιακής ειρήνης, όχι όμως με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, και μόνο για τη φασαρία στην περιοχή της Θερίσου.

Τελικά το δικαστήριο επέβαλε στον Έλληνα κατηγορούμενο ποινή φυλάκισης ενός έτους με τριετή αναστολή.

Σύμφωνα με το συνήγορο υπερασπίσεις του Έλληνα κατηγορούμενου Αντώνη Δαμανάκη: «Απεδείχθη ότι δε συμμετείχε, παρά το κατηγορητήριο. Ήταν παρών, αλλά δε συμμετείχε, γι' αυτό απαλλάχτηκε από τις άλλες κατηγορίες».

Μαρία Μαυρομάτη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News