default-image

Βαγιωνάκη: "Υποκριτική η στάση παραγόντων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης"

Κρήτη
Βαγιωνάκη: "Υποκριτική η στάση παραγόντων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου σχολιάζει σε ανακοίνωση που εξέδωσε η κ. Βαγιωνάκη, καθώς και τη στάση των παραγόντων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την οποία μάλιστα χαρακτηρίζει ως υποκριτική.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η πράξη νομοθετικού περιεχομένου δεν ήταν μια εύκολη επιλογή, αντίθετα θα είμαστε οι τελευταίοι που θα τις υπερασπιστούμε. Επιδιώκουμε να θωρακίσουμε τη χώρα στο πιο αποφασιστικό σημείο της διαπραγμάτευσης, να δείξουμε πως η Κυβέρνηση και η Βουλή δε σκοπεύουμε να παραδώσουμε τα όπλα, αλλά στοχεύουμε να δώσουμε τη μάχη για να βγει η χώρα από τη δίνη.

Ωστόσο, προκαλεί αλγεινή εντύπωση η υποκριτική στάση παραγόντων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για τη χώρα, σε μια περίοδο που εντείνονται οι προσπάθειες να θωρακιστεί η Ελλάδα μπροστά σε απροσδόκητες εξελίξεις και να αντέξει στους ωμούς εκβιασμούς και στα χτυπήματα κάτω από τη μέση, κάποιοι υπονομεύουν τη διαπραγμάτευση για καθαρά μικροπολιτικούς λόγους.

Είναι υποκριτική η στάση των παραγόντων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και θυμίζω πως όταν ανακοινώθηκαν μειώσεις 60% και 65% στη χρηματοδότηση των Δήμων, όχι μόνο δεν άνοιξε ρουθούνι, τουναντίον η ΚΕΔΕ εξέδωσε έντυπο με τίτλο "Η συμβολή της Τ.Α. στις κρίσιμες στιγμές που περνά η χώρα".

Αυτά τότε. Σήμερα, ορισμένοι πλειοδοτούν σε ανέξοδη επαναστατικότητα και βάζουν πλάτη σε όσους επιθυμούν τον οικονομικό στραγγαλισμό της χώρας, παρότι δε μιλάμε για αρπαγή αποθεματικών, όπως έπραξαν προηγούμενες Κυβερνήσεις, αλλά για μεταφορά ταμειακών διαθέσιμων που και εξασφαλισμένα είναι και θα τοκίζονται, αλλά και θα μπορούν να επιστραφούν ανά πάσα στιγμή στους ΟΤΑ, αν ζητηθούν.

Ελπίζω και εύχομαι να αντιληφθούν όλοι την κρισιμότητα της κατάστασης και να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, έτσι ώστε όλοι μαζί να ξεπεράσουμε με επιτυχία το σκόπελο της διαπραγμάτευσης».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News