default-image

Επίσκεψη υπό το βάρος των τελευταίων εξελίξεων στο χώρο της αυτοδιοίκησης

Κρήτη
Επίσκεψη υπό το βάρος των τελευταίων εξελίξεων στο χώρο της αυτοδιοίκησης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Yπό το "βάρος" των τελευταίων εξελίξεων στο χώρο της αυτοδιοίκησης, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης 21 Απριλίου, στο Δήμο Αγίου Νικολάου η προγραμματισμένη επίσκεψη του νέου Περιφερειακού διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης κ. Γ. Τερζάκη.

Ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντ. Ζερβός, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις ανέφερε πως «ανατρέπεται πλέον κάθε δυνατότητα προγραμματισμού έργων, ενώ υπονομεύονται οι μέχρι σήμερα προσπάθειες που έχουμε καταβάλλει στο χώρο της αυτοδιοίκησης».

Ο κ. Ζερβός αναφέρθηκε στα κτιριακά ζητήματα και στις ελλείψεις που υπάρχουν στα Δ.Δ με τις προσθήκες αιθουσών τονίζοντας ότι «προσπάθειες που έγιναν μέσω Σ.Δ.Ι.Τ δεν απέδωσαν. Σχεδιάζαμε», πρόσθεσε «την στέγαση του Β΄ Λυκείου σε οικόπεδο που υπάρχει πλησίον του Θ.Χ.Π.Λ., το οποίο μένει ως σκέψη μέχρις ότου δούμε πως θα εξελιχθεί η σημερινή κατάσταση».

Ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου, αναφέρθηκε στη μεγάλη δυναμική των Περιφερειακών σχολείων, τα οποία θα πρέπει να στηριχθούν, στο πρόβλημα συστέγασης σχολείων, στο πρόγραμμα συντήρησης σχολικών συγκροτημάτων που ήδη εκτελεί ο Δήμος, ενώ μιλώντας για την παραχώρηση κτιρίων τόσο στην Ανωτέρα Σχολή Τουριστικής Εκπαίδευσης όσο και στο ΤΕΙ- τη στιγμή μάλιστα που οι δημοτικές υπηρεσίες στεγάζονται σε ενοικιαζόμενα κτίρια- τόνισε ότι θα πρέπει επιτέλους στο νησί να εφαρμοστεί στην πράξη ο συγκρητισμός!

Ο αντιδήμαρχος υπεύθυνος σε θέματα Παιδείας κ. Κωστής Κοκκίνης, κατέθεσε στον περιφερειακό διευθυντή Εκπαίδευσης την πρόταση του Δήμου για την ίδρυση ΕΠΑΛ στη Νεάπολη, μια πρόταση, που όπως διευκρίνισε έχει "παγώσει" μετά τις αλλαγές στο υπουργείο Παιδείας, ενώ ζήτησε τη συνδρομή του, προκειμένου να προωθηθεί η συγκεκριμένη πρόταση παρόλο που τα χρονικά περιθώρια για την υλοποίησή της - όπως παρατήρησε - είναι εξαιρετικά μικρά.

Τη διαφορετική άποψη για την χωροθέτηση του εν λόγω σχολείου στη Νεάπολη, εξέφρασε ο δ/ντης Β/θμιας εκπαίδευσης Ν. Λασιθίου κ. Γ. Σταμέλος ο οποίος πρότεινε η συγκεκριμένη δομή να λειτουργήσει στον Άγιο Νικόλαο τη στιγμή που διαπιστωμένα τα κτιριακά συγκροτήματα ασφυκτιούν! Το γεγονός της άρνησης να στεγαστεί και να λειτουργήσει η συγκεκριμένη δομή στη Νεάπολη προκάλεσε εντύπωση στους παριστάμενους, δεδομένου ότι πρόκειται για μια περιοχή η οποία διαχρονικά έχει αναδείξει στελέχη από τον χώρο της επαγγελματικής εκπαίδευσης, ενώ όπως τονίστηκε πέραν των κτιριακών εγκαταστάσεων που διαθέτει η περιοχή, δίδεται η δυνατότητα πρόσβασης και σε μαθητές από την όμορη περιοχή των Μαλίων.

Ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης διαπίστωσε ότι η σημερινή κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη, υπογραμμίζοντας ότι εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο πιέσεων που δέχεται η χώρα μας, για να προσαρμοστεί στη λογική της υποτέλειας.

Ο ίδιος εξέφρασε την αισιοδοξία, ότι το επόμενο διάστημα θα βρεθούν λύσεις για τα γενικότερα πολιτικά θέματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας.

Επιθυμούμε σχολεία ανοικτά στην κοινωνία με ένα τρόπο που να μην χωρά αμφισβητήσεις- πρόσθεσε- ενώ ιδιαίτερη μνεία έκανε στο γεγονός ότι οι υπηρεσίες εκπαίδευσης του Λασιθίου στεγάζονται σε ιδιόκτητα κτίρια.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης ο κ. Μαν. Κριτσωτάκης (Επιστημ. Υπευθ. της Περιφεριακής Εκπαίδευσης Κρήτης), ο κ. Γιώργος Περικλιδάκης (σχολικός σύμβουλος), ο κ. Μ. Μπαρμπεράκης (δ/ντης Α/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Λασιθίου), ο κ. Μ. Μαμαλάκης (πρόεδρος σχολικής επιτροπής Β/θμιας εκπαίδευσης), η κ. Πόπη Καφετζάκη (δ/ντρια του 5ου Δημοτικού Σχολείου Αγ. Νικολάου - πρόεδρος Α/θμιας Σχολικής Επιτροπής) και ο κ. Σπύρος Μασσάρος πρόεδρος Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News