Κρήτη

Αγ. Νικόλαος: Με γρήγορους ρυθμούς το Κοινωνικό Παντοπωλείο

Με ταχύτατους ρυθμούς προχωρεί η δημιουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου στον Άγιο Νικόλαο, που αναμένεται να γίνει σημείο αναφοράς ανάμεσα σε Δημοτική Αρχή, κοινωνικούς φορείς, επιχειρήσεις και δημότες.

Μάλιστα όπως έγινε γνωστό, τις προηγούμενες μέρες παραχωρήθηκε δωρεάν από την κ. Ελπίδα Στεφανάκη - ισόγειος χώρος επί της οδού Aναπαύσεως (όπισθεν της ΔΕΗ) προκειμένου να αναπτυχθεί η συγκεκριμένη δομή.

Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου του Ο.Κ.Υ.Δ.Α.Ν κ. Νίκου Μουδατσάκη, αλλά και του αντιπροέδρου κ. Μιχ. Λεμονή, στόχος της συγκεκριμένης δράσης είναι η κάλυψη αναγκών ανθρώπων που δοκιμάζονται λόγω της οικονομικής κρίσης, αλλά και η προσφορά καταναλωτικών αγαθών - υπηρεσιών με απώτερο σκοπό να στηριχθούν στις δικές τους δυνάμεις.

Ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντ. Ζερβός, με αφορμή τη συγκεκριμένη δωρεά, έκανε γνωστό ότι ο Δήμος, ως μέτοχος του Κοινωνικού Συνεταιρισμού Περιορισμένης Ευθύνης (Κοι.Σ.Π.Ε.) θέλοντας να συμβάλλει στην επαγγελματική ένταξη ατόμων με ψυχοκοινωνικά προβλήματα, σε συνεργασία με τον ψυχίατρο και διευθυντή του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Αγίου Νικολάου κ. Ε. Φαζάκη, εξετάζει τη δυνατότητα λειτουργίας του Κοινωνικού παντοπωλείου από ανθρώπους του Κοι.Σ.Π.Ε, καθώς και την διαχείριση της παραλίας Άμμου (γειτνιάζει με τη δομή του προγράμματος "ΨΥΧΑΡΓΩ"), όπως επίσης και την εξυπηρέτηση εν μέρει, της πεζής καθαριότητας με τη συνδρομή λειτουργών της δομής, αλλά και εργαζόμενων στον συγκεκριμένο τομέα.

«Θεωρώ», ανέφερε ο κ. Ζερβός, «ότι δεδομένης της καλής συνεργασίας με τον πρόεδρο, τον αντιπρόεδρο του ΟΚΥΔΑΝ (Οργανισμός Κοινωνικών Υπηρεσιών Δήμου Αγίου Νικολάου), αλλά και με όλο το στελεχιακό δυναμικό του συγκεκριμένου Οργανισμού, η δομή που οργανώνουμε και που αποτελεί πρώτιστα κοινωνική δράση, θα προσφέρει ανακούφιση σε συμπολίτες μας που δοκιμάζονται, καθώς και σε ανθρώπους που λόγω φτώχειας και κοινωνικών ανισοτήτων απειλούνται με κοινωνικό αποκλεισμό».

Και τόνισε πως «παράλληλα φιλοδοξούμε να στηρίξουμε ανθρώπους που πέρασαν ή περνούν μια ψυχολογική περιπέτεια, επιδιώκοντας να δώσουμε το παράδειγμα ότι η ψυχική αρρώστια δε σημαίνει ανικανότητα και αναπηρία».

Σχόλια