Κρήτη

Οι δράσεις του ΚΙΔΗΣΟ στο Ηράκλειο

Το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών «συνεχίζει την πορεία για την οργανωτική του συγκρότηση σε κάθε πόλη, σε κάθε εργασιακό χώρο, σε κάθε χωριό της πατρίδας μας», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ομάδα Πρωτοβουλίας Αυτοοργάνωσης Ηρακλείου του Κινήματος, που καλεί τους πολίτες του Ηρακλείου στην ολομέλεια που θα πραγματοποιήσει στην αίθουσα της παλιάς Λαχαναγοράς με κεντρικό ομιλητή το συντονιστή του Τομέα Αυτοοργάνωσης του ΚΙΔΗΣΟ Αλέκο Στάμου, την Τετάρτη 22 Απριλίου 2015 και ώρα 7 μ.μ.

«Η προσπάθεια που ξεκινήσαμε στις 3 Ιανουαρίου 2015», αναφέρει εξάλλου η Ομάδα Πρωτοβουλίας Αυτοοργάνωσης Ηρακλείουστην ανακοίνωσή της, «συνεχίζεται με ακόμα μεγαλύτερη ένταση, αλλά και πείσμα, προκειμένου να δώσουμε νέο περιεχόμενο, πολιτική υπόσταση και δυναμική στις αρχές και τις αξίες που εκπροσωπεί, στην χώρα μας, η μεγάλη δημοκρατική παράταξη.

Δηλαδή τις αξίες της συμμετοχικής Δημοκρατίας του Ανθρωπισμού, του Διαφωτισμού, του πολιτικού Φιλελευθερισμού, του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού και της οικολογίας.

Κομβικό ρόλο σε αυτή τη διαδικασία παίζει η πραγματοποίηση του Ιδρυτικού Συνεδρίου του Κινήματος. Ένα συνέδριο συμμετοχής, διαλόγου, κριτικής προσέγγισης και ουσιαστικής αυτογνωσίας στο οποίο θα αποφασιστούν το Καταστατικό, οι πολιτικές θέσεις, το όραμα μας για την χώρα, αλλά και οι προτάσεις του Κινήματος για την έξοδο από την κρίση.

Ένα συνέδριο όπου θα αποτιμηθεί η πορεία για την αποφυγή της απόλυτης καταστροφής το 2009-10 και της εθνικά αναγκαία, αλλά κοινωνικά οδυνηρής προσπάθειας αποφυγής της. Ένα συνέδριο αφετηρία για τη δημιουργία μιας νέας πολιτικής πλειοψηφίας στη βάση συγκεκριμένων αξιών και αρχών. Στη βάση αντικειμενικών στοιχείων και όχι ψηφοθηρικής παραπλάνησης που δημιουργεί αδιέξοδα και νέες περιπέτειες ή επιτηδευμένης ασάφειας που κρύβει πραγματικές προθέσεις.

Στο πλαίσιο αυτό την Τετάρτη 22 Απριλίου 2015 και ώρα 7 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί η Ολομέλεια νομού Ηρακλείου του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, στην αίθουσα της παλιάς Λαχαναγοράς στην παραλιακή λεωφόρο (απέναντι από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας). Κεντρικός ομιλητής της Ολομέλειας θα είναι ο συντονιστής του Τομέα Αυτοοργάνωσης του Κινήματος, Αλέκος Στάμου.

Στην Ολομέλεια, που διεξάγεται στα πλαίσια του προσυνεδριακού διαλόγου, θα συνεχιστεί η συζήτηση που ξεκίνησε στην Πανελλήνια Συνδιάσκεψη του Κινήματος (α. σύγχρονες μορφές οργάνωσης και πολιτικής δράσης, β. δημοκρατία και σοσιαλισμός στον αιώνα μας, γ. έξοδος από την κρίση - το ελληνικό σχέδιο - οι μεταρρυθμίσεις - η μετάβαση στην "επόμενη μέρα), καθώς και η αξιολόγηση της προεκλογικής παρουσίας και δράσης του Κινήματος με στραμμένο το βλέμμα στο μέλλον.

Επίσης, θα παρθούν αποφάσεις για την οργανωτική συγκρότηση του Κινήματος σε όλους τους Δήμους του νομού Ηρακλείου, ξεκινώντας από την ανάδειξη συντονιστικής γραμματείας για την ομάδα πρωτοβουλίας Δήμου Ηρακλείου.

Καλούμε όλα τα μέλη και τους φίλους του Κινήματος να συμμετάσχουν στην ολομέλεια, αλλά και να συμβάλουν καθημερινά και οργανωμένα, μέσα από τις τάξεις του Κινήματος, στην προσπάθεια για τη μετάβαση στη "Μεταπελατειακή Ελλάδα", με οδηγό το όραμα οικοδόμησης της Ελλάδας της Δικαιοσύνης και της Δημιουργίας.

Σε μια προσπάθεια για προοδευτική αλλαγή απέναντι στη δεξιά & αριστερή συντήρηση, και όσους ταυτίστηκαν μαζί της».

Σχόλια