Κρήτη

Άνοιξε η φωτογραφική έκθεση του Σπ. Ζερβουδάκη στο Ενυδρείο

Άνοιξε χθες τις πύλες της στους χώρους του Ενυδρείου Κρήτης η έκθεση φωτογραφίας του Σπύρου Ζερβουδάκη με τίτλο "Παγίδα-Trap".

Μια σειρά ασπρόμαυρων εικόνων, "καθαρών", χωρίς κάποια ψηφιακή επεξεργασία, μας καλούν σε ένα ταξίδι στο εξωπραγματικό σύμπαν όπου υδρόβιοι θεοί δέχονται ανθρωποθυσίες, άνθρωποι εμφανίζονται ως διά μαγείας σε σημεία που δε θα περίμενε κανείς, αναπνέουν κάτω από το νερό, γίνονται αβαρείς, αναμετρώνται οπτικά με χελώνες, αγγίζουν χταπόδια, ονειρεύονται, αλλά και πρωταγωνιστούν στα όνειρα άλλων…» (Ν. Καρακατσάνη).

Το project ξεκίνησε το 2008 στο ενυδρείο του Άμστερνταμ και συνεχίστηκε τα επόμενα χρόνια στα ενυδρεία της Κοπεγχάγης, της Φρανκφούρτης και του Ηρακλείου.

Η έκθεση, που παρουσιάζουν το Ενυδρείο Κρήτης, η Πολιτιστική Εταιρεία Κρήτης και η "Πυξίδα της Πόλης", θα φιλοξενείται στους χώρους του Ενυδρείου έως τον Οκτώβριο. Κατά τη διάρκειά της θα πραγματοποιηθούν μια σειρά από παράλληλες εκδηλώσεις και events. Χθες πραγματοποιήθηκε ξενάγηση από το φωτογράφο Σπύρο Ζερβουδάκη, ενώ παράλληλα έγινε η παρουσίαση του φωτογραφικού λευκώματος "Παγίδα-Trap" που κυκλοφορεί από της εκδόσεις "ΠΕΚ-Πυξίδα", ενώ πλαισιώθηκε με τις μουσικές της Κέλλυς Θωμά από τη νέα της δισκογραφική δουλειά με τίτλο "7Fish", η οποία περιέχει οχτώ νέες συνθέσεις της μέσα από τα βάθη του ωκεανού της μουσικής.

Σχόλια