default-image

Γλίτωσε τη φυλακή, πέτυχε την ένταξη στο ΚΕΘΕΑ

Κρήτη
Γλίτωσε τη φυλακή, πέτυχε την ένταξη στο ΚΕΘΕΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ελεύθερος, με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και την υποχρεωτική παρακολούθηση του προγράμματος απεξάρτησης του ΚΕΘΕΑ, αφέθηκε 35χρονος που συνελήφθη στο Ηράκλειο, σύμφωνα με την Αστυνομία, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, που διαπράχθηκαν κυρίως σε χώρους στάθμευσης του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου.

Ο 35χρονος έπεσε στα χέρια των αστυνομικών του ΤΑΕ Ηρακλείου το πρωί της Πέμπτης, λίγα λεπτά αφότου προσπάθησε ανεπιτυχώς να μπει σε ΙΧΕ αυτοκίνητο που ανήκει σε 37χρονο. Για κακή του τύχη, τον είδε διερχόμενος άνδρας από το σημείο, ο οποίος άμεσα ενημέρωσε την Αστυνομία, ενώ όταν ο 35χρονος κατάλαβε ότι έγινε αντιληπτός το έβαλε στα πόδια. Οι άνδρες του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων τον αναζήτησαν και μέσα σε ελάχιστα λεπτά, σύμφωνα και με τις περιγραφές που είχαν στη διάθεσή τους, τον εντόπισαν, του πέρασαν χειροπέδες και τον οδήγησαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου.

Όταν μεταφέρθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου, οι αστυνομικοί άρχισαν την προανάκριση για την υπόθεση και κατά τη διάρκειά της προέκυψε ότι ο 35χρονος είχε αδυναμία στην περιοχή πέριξ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου και πως από την 28η Ιανουαρίου του 2015 έως και την 3η Απριλίου του 2015 φέρεται να είχε διαπράξει τέσσερις κλοπές-διαρρήξεις σε σταθμευμένα οχήματα σε χώρους στάθμευσης του ΠΑΓΝΗ και όχι μόνο.

Πιο συγκεκριμένα, φέρεται να "χτύπησε" όχημα έξω από το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του ΠΑΓΝΗ, άλλο ένα σε πάρκινγκ του νοσοκομείου, ένα ακόμη έξω από το νοσηλευτικό ίδρυμα αλλά και ένα στο χώρο στάθμευσης της Ιατρικής Σχολής, στην περιοχή των Βουτών.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, είχε καταφέρει πάρει από το εσωτερικό των οχημάτων χρήματα, έγγραφα όπως ταυτότητες, κάρτες αναλήψεων, βιβλιάρια καταθέσεων, άδειες ικανότητας οδηγήσεως, διάφορα προσωπικά αντικείμενα αλλά και εξοπλισμό αυτοκινήτου όπως ραδιο-CD, ενισχυτές, ηχεία, πυκνωτή κ.ά.

Δεν αποκλείουν συνεργό

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας, ωστόσο, συνεχίζουν την έρευνα για την υπόθεση και εξετάζουν τη συμμετοχή του και σε άλλες ομοειδείς πράξεις στις οποίες δεν αποκλείουν να είχε και συνεργό. Όπως ανέφερε στη "Νέα Κρήτη" η συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορουμένου Μαρία Ψιλάκη, τόσο ο πελάτης της όσο και η ίδια είναι απόλυτα ικανοποιημένοι από την απόφαση της ανακρίτριας και της εισαγγελέως να επιβάλλουν στον 35χρονο μόνο τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα αλλά και την υποχρεωτική παρακολούθηση του προγράμματος απεξάρτησης του ΚΕΘΕΑ.

Της Μαρίας Μαυρομάτη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News