default-image

Παρέμβαση Μαριά για αναβάθμιση του "Ν. Καζαντζάκης".

Κρήτη
Παρέμβαση Μαριά για αναβάθμιση του "Ν. Καζαντζάκης".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τη διάθεση ευρωπαϊκών κονδυλίων για τη λειτουργική αναβάθμιση του αεροδρομίου Ηρακλείου "Ν. Καζαντζάκης" ζήτησε με σημερινή ερώτησή του στην Ευρωβουλή ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες, καθηγητής κ. Νότης Μαριάς.

Όπως επισημαίνει στην ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο Έλληνας ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, το αεροδρόμιο Ηρακλείου "Ν. Καζαντζάκης" είναι το 3ο αεροδρόμιο, σε κίνηση επιβατών στην Ελλάδα. Στο πλαίσιο αυτό, χιλιάδες πολίτες της Ε.Ε. χρησιμοποιούν, υπό την ιδιότητα του χρήστη τουριστικών υπηρεσιών, το αεροδρόμιο ''Ν. Καζαντζάκης", το οποίο, όμως, λόγω της υπερβολικής επιβατικής κίνησης αδυνατεί να ανταποκριθεί στις αυξημένες απαιτήσεις διακίνησης επιβατών.

Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε επισημαίνοντας ότι ο αρμόδιος υπουργός της προηγούμενης κυβέρνησης είχε εξαγγείλει το Νοέμβριο 2014 ότι έχουν εξασφαλισθεί από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων 15 εκατομμύρια ευρώ ώστε το αεροδρόμιο Ηρακλείου "Ν. Καζαντζάκης" να αποκτήσει την λειτουργικότητα που μέχρι τότε δεν διέθετε.

Πλην όμως, κατέληξε ο Νότης Μαριάς, παρότι το αεροδρόμιο χρήζει άμεσα έργων υποδομής προκειμένου να λειτουργεί αξιοπρεπώς ουδεμία παρέμβαση προς την κατεύθυνση αυτή έχει γίνει.

Για τους λόγους αυτούς ο Νότης Μαριάς ζητά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε συνεργασία με τις Ελληνικές Αρχές να μεριμνήσει ούτως ώστε να εκταμιευθούν χρήματα, από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για την λειτουργική  αναβάθμιση του αεροδρομίου Ηρακλείου "Ν. Καζαντζάκης".

Επίσης καλεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να συμβάλει και η ίδια στη χρηματοδότηση από προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης των αναγκαίων έργων υποδομής για τη λειτουργική αναβάθμιση του αεροδρομίου Ηρακλείου "Ν. Καζαντζάκης".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News