default-image

Προφυλακίστηκαν οι τέσσερις από τους έξι κατηγορούμενους

Κρήτη
Προφυλακίστηκαν οι τέσσερις από τους έξι κατηγορούμενους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προφυλακίστηκαν οι τέσσερις από τους έξι κατηγορούμενους για παράνομη διακίνηση των μεταναστών που είχαν εντοπιστεί τη Μεγάλη Πέμπτη στη Γαύδο. Σημειώνεται ότι μεταξύ των διακινητών ήταν και δύο ανήλικοι.

Και δύο ανήλικοι μεταξύ των οποίων ένας 13χρονος πέρασαν την Τρίτη το κατώφλι του ανακριτή Χανίων με την κατηγορία της διακίνησης των 151 μεταναστών που τη Μεγάλη Πέμπτη είχαν εντοπιστεί στην ακριτική Γαύδο.

Από τους έξι συνολικά κατηγορούμενους Αιγυπτιακής καταγωγής προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι τέσσερις που θα οδηγηθούν στις φυλακές Αγιάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τις απολογίες τους αρνήθηκαν τις κατηγορίες και  υποστήριξαν ότι επέβαιναν και αυτοί στο σκάφος.

Όπως αποφάσισαν οι δικαστικοί λειτουργοί για τους δύο ανηλίκους, ο ένας 17 ετών, έχει την υποχρέωση να παρουσιάζεται  σε κέντρο κράτησης αλλοδαπών, ενώ ο δεύτερος 13 ετών, αφέθηκε ελεύθερος, λόγω του νεαρού της ηλικίας του.

Οι έξι, κατηγορούμενοι  πέρασαν το "κατώφλι" της εισαγγελίας λίγο πριν τις 11 το πρωί και ολοκλήρωσαν τις απολογίες τους αργά  το απόγευμα με  την συνδρομή μεταφραστή.

Για την υπεράσπιση τους οι Αρχές όρισαν δύο δικηγόρους από τα Χανιά. Εντωμεταξύ ο Δήμος Χανίων με ανακοίνωσή του ευχαριστεί δημόσια ολους όσους συνέβαλαν στην προσπάθεια για τη φιλοξενία των 151 μεταναστών.

Αντώνης Νομικός

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News