default-image

Στο κλειστό κολυμβητήριο Χανίων οι 151 μετανάστες

Κρήτη
Στο κλειστό κολυμβητήριο Χανίων οι 151 μετανάστες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνεχίζεται το δράμα για τους 151 μετανάστες που εντοπίστηκαν στη Γαύδο τη Μεγάλη Πέμπτη. Οι Αρχές των Χανίων τους μετέφεραν στο κλειστό κολυμβητήριο Χανίων στην περιοχή του Ακρωτηρίου, την ώρα που οι 6 φερόμενοι λαθροδιακινητές από την Αίγυπτο βρίσκονται ήδη στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ.

Οι ενήλικες που μεταφέρθηκαν στα Χανιά πήγαν στο κλειστό κολυμβητήριο, ενώ τα περίπου 40 ανήλικα παιδιά φιλοξενούνται σε άλλο χώρο που υπέδειξε ο εισαγγελέας Ανηλίκων.

Ο χώρος του κλειστού κολυμβητηρίου έχει διαμορφωθεί κατάλληλα καθώς ο Δήμος Χανίων εξασφάλισε τον καθαρισμό του χώρου, την τοποθέτηση δύο χημικών τουαλετών και 80 στρωμάτων, ενώ η Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου ανέλαβε το έργο της σίτισης.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ΕΛ.ΑΣ. στην Κρήτη, της Αστυνομικής Διεύθυνσης, υποστράτηγο Μιχάλη Καραμαλάκη, εκτιμάται ότι σύντομα θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες καταγραφής και σήμανσης, οπότε η πλειοψηφία από τους 151 παράτυπους μετανάστες (όσοι προβλέπεται μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου) θα αφεθούν ελεύθεροι, ωστόσο για ανθρωπιστικούς και λόγους η ΕΛ.ΑΣ. φρόντισε τη μεταφορά τους στο χώρο φιλοξενίας.

Αρχικά οι παράτυποι μετανάστες που εντοπίστηκαν στη Γαύδο ήταν 157, όμως μετά από έρευνες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων απεδείχθη ότι έξι από αυτούς, αιγυπτιακής καταγωγής, είχαν το ρόλο του διακινητή και συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Οι υπόλοιποι μετανάστες είναι αλλοδαποί υπήκοοι, κατά δήλωσή τους από το Σουδάν, τη Σομαλία, την Αίγυπτο, τη Συρία, το Ιράκ και την Ερυθραία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News