default-image

Εβδομάδα των Παθών με βροχές (video)

Κρήτη
Εβδομάδα των Παθών με βροχές (video)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βροχερό θα είναι το σκηνικό του καιρού καθ' όλη τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται σε χαμηλά επίπεδα. Βελτίωση προβλέπεται το Μεγάλο Σάββατο, ενώ αίθριος αναμένεται να είναι ο καιρός την Κυριακή του Πάσχα, με ηλιοφάνεια που θα δώσει την ευκαιρία για το σούβλισμα του οβελία στις αυλές των σπιτιών, αλλά και με μια ελαφριά ψυχρούλα λόγω του βορείου ρεύματος που θα κάνει την εμφάνισή του.

Μ. ΤΡΙΤΗ

Για σήμερα Μεγάλη Τρίτη, σύμφωνα με τις προβλέψεις του μετεωρολόγου Μανόλη Λέκκα, περιμένουμε ότι ο καιρός θα είναι αρχικά καλός. Αργότερα όμως αναμένεται ότι οι νεφώσεις θα πυκνώσουν, ενώ τις απογευματινές ώρες υπάρχει μια πιθανότητα εκδήλωσης ασθενών, παροδικών βροχών, κυρίως στην κεντρική και ανατολική Κρήτη. Οι άνεμοι σήμερα θα είναι δυτικών διευθύνσεων, ενισχυμένοι στα 5-6 μποφόρ και τοπικά στα πελάγη έως και 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα έχει μια μικρή υποχώρηση, με τη διακύμανσή της να είναι από τους 11 βαθμούς Κελσίου η ελάχιστη και η μέγιστη στους 17-18 βαθμούς.

Μ. ΤΕΤΑΡΤΗ

Τη Μεγάλη Τετάρτη προβλέπεται νέα αλλαγή στα καιρικά δεδομένα. Ο καιρός θα ξεκινήσει και πάλι καλός, αλλά σταδιακά οι νεφώσεις αναμένεται να αυξηθούν, οπότε και θα αρχίσουν να εκδηλώνονται φαινόμενα τα οποία αρχικά θα έχουν έναν ασθενή παροδικό, τοπικό χαρακτήρα. Αλλά στη συνέχεια θα γενικευτούν, επηρεάζοντας όλη την Κρήτη μέχρι το βράδυ της Μεγάλης Τετάρτης. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις και σταδιακά θα ενισχυθούν. Συγκεκριμένα το πρωί θα πνέουν στα 3-4 μποφόρ, αλλά μέχρι το βράδυ η έντασή τους θα φτάσει τα 6 μποφόρ στις περιοχές της Κρήτης, ενώ στα πελάγη θα φτάσουν και τα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση, με την ελάχιστη να βρίσκεται ακόμα και κάτω από τους 10 βαθμούς Κελσίου, ενώ η μέγιστη θα φτάσει στους 15 βαθμούς.

Μ. ΠΕΜΠΤΗ & ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Τη Μεγάλη Πέμπτη και τη Μεγάλη Παρασκευή εκτιμάται ότι θα κάνει την εμφάνισή του ένα βόρειο ρεύμα, που θα φέρει μαζί του βροχές, οι οποίες κατά τόπους δεν αποκλείεται να έχουν ένα πιο έντονο χαρακτήρα. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε λογικά μεν για την εποχή επίπεδα, αλλά με την ελάχιστη να παραμένει κάτω από τους 10 βαθμούς, φτάνοντας δηλαδή ακόμα και τους 8, με τη μέγιστη από την άλλη να φτάνει κατά μέσο όρο τους 14 βαθμούς Κελσίου. Επίσης και τις δυο αυτές ημέρες, σύμφωνα με τις προβλέψεις του κ. Λέκκα, θα έχουμε ενισχυμένους ανέμους στα πελάγη, εντάσεως 7-8 μποφόρ. Υπάρχει όμως μια ανησυχία για περαιτέρω ενίσχυση, που ενδεχομένως να προκαλέσει προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ

Με ηλιοφάνεια το σούβλισμα του οβελία

Από το Μεγάλο Σάββατο, τώρα, σταδιακά ό καιρός αναμένεται να σημειώσει ύφεση, δείχνοντας μια πολύ καλύτερη εικόνα, διατηρώντας όμως μια πιθανότητα για κατά τόπους αστάθεια. Ωστόσο, αυτό που φαίνεται είναι ότι την Κυριακή του Πάσχα θα έχουμε καλές καιρικές συνθήκες. Όμως το βοριαδάκι θα διατηρηθεί, οπότε και θα σημειωθεί λίγη ψύχρα το πρωί, η οποία όμως σταδιακά κατά τη διάρκεια της ημέρας θα μειωθεί, με την ηλιοφάνεια να βοηθά και τη θερμοκρασία να ανέβει σε καλά για την εποχή επίπεδα.

Δείτε το απόσπασμα από την εκπομπή "Κρήτη Σήμερα":

http://vod.cretetv.gr/html5/html5lib/v1.6.12.27i/mwEmbedFrame.php/cache_st/11111/wid/_105/uiconf_id/11170240/entry_id/0_kbopr4md/

Της Μαρίας Αντωνογιαννάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News