Κρήτη

Αντιπροσωπεία από τον Αγ. Νικόλαο στην εθνική επέτειο της Κύπρου

Eπέστρεψε σήμερα η αντιπροσωπεία του Δήμου Αγίου Νικολάου, η οποία συμμετείχε στις εορταστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν με αφορμή τον εορτασμό της επετείου για την ανεξαρτησία της Μεγαλονήσου.

Όπως έκανε γνωστό ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, οι πολίτες του Δήμου Αγίου Δομετίου επεφύλαξαν στην Αγιονικολιώτικη αντιπροσωπεία ιδιαίτερα θερμή υποδοχή και φιλοξενία, γεγονός που σηματοδοτεί την πολύ καλή σχέση που υπάρχει ανάμεσα στις δύο δημοτικές αρχές από το 1993, που ξεκίνησε η διαδικασία της αδελφοποίησης μέχρι σήμερα.

Τα 22 χρόνια που πέρασαν από την υπογραφή του πρωτοκόλλου αδελφοποίησης, μας έδωσαν την αφορμή - είπε - να επιβεβαιώσουμε τη   διάθεση αλληλοστήριξης και τη δυνατότητα κοινωνικής όσμωσης, γεγονός που ενισχύει το  στόχο των αδελφοποιήσεων που είναι ακριβώς η κοινωνική σύγκλιση στο πλαίσιο της Ευρωπαικής Ένωσης.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση θεωρώ - ανέφερε -ότι ο στόχος αυτός έχει  επιτευχθεί.

Είναι γεγονός παρατήρησε ότι λόγω των οικονομικών δυσκολιών οι ανταλλαγές που γίνονται στο πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ των δύο Δήμων τα τελευταία χρόνια έχουν περιοριστεί, ωστόσο όπως τονίστηκε στην κοινή συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 1 Απριλίου μετά τη δοξολογία στο μητροπολιτικό ναό του Αγίου Γεωργίου και την καθιερωμένη παρέλαση,επιβεβαιώθηκε η βούληση για την αναθέρμανση της συνεργασίας μας και εξετάστηκε η δυνατότητα για την ανταλλαγή κοινωνικών φορέων και όχι μόνο επίσημων αντιπροσωπειών.

Μετά τις συνατήσεις που είχαμε στο Δήμο Αγίου Δομετίου, διάχυτη επίσης - τόνισε - είναι η  αισιοδοξία για την έναρξη νέων συνεργασιών, που αναμένεται να γίνουν με την εμπλοκή επιχειρηματιών και από τις δύο πλευρές, μια διαδικασία διόλου εύκολη και απλή που ωστόσο επιθυμούμε να την στηρίξουμε με κάθε τρόπο.

Ευχαρίστησε τέλος το δήμαρχο Κώστα Πέτρου αλλά και όλους τους δημοτικόυς συμβούλους του Αγίου Δομετίου, για την θερμότητα της υποδοχής,  την υποστήριξη τους, και τη φιλοξενία που επεφύλαξαν στην Αγιονικολιώτικη αντιπροσωπεία, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι σε μελλοντικό χρόνο, θα δοθεί η ευκαιρία για αντίστοιχη φιλοξενία της Κυπριακής αντιπροσωπείας,  προκειμένου να υπάρξει ανταπόδοση κατά τον καλύτερο τρόπο της φιλοξενίας.

Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν η αντιδήμαρχος κ. Δέσπω Καρνιαδάκη, και οι δημοτικοί σύμβουλοι της μειοψηφίας κ.κ. Γιάννης Ανδριώτης και Κίμωνας Χουρδάκης.

Σχόλια