default-image

Είχαν διαπράξει 18 κλοπές και συνελήφθησαν

Κρήτη
Είχαν διαπράξει 18 κλοπές και συνελήφθησαν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εξιχνιάστηκαν χθες από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας δεκαοκτώ υποθέσεις κλοπών και τρεις απόπειρες που διαπράχθηκαν σε κατοικίες στην ευρύτερη περιοχή της πόλης του Ηρακλείου. Για τις υποθέσεις αυτές κατηγορούνται δύο αλλοδαποί από την Αλβανία, οι οποίοι και συνελήφθησαν, καθώς φέρεται να αφαίρεσαν από τα σπίτια χρήματα, κοσμήματα, αλλά και ηλεκτρικές συσκευές αξίας άνω των 80.000 ευρώ.

Ειδικότερα, στις 24.03.2015  άγνωστοι εισήλθαν σε οικία ιδιοκτησίας ενός 44χρονου και αφαίρεσαν χρήματα, κοσμήματα, φωτογραφική μηχανή και έγγραφα, αδιευκρίνιστης χρηματικής αξίας.

Από τη διενεργηθείσα προανάκριση και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου προέκυψε ότι δράστες της ανωτέρω κλοπής είναι δύο αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας ηλικίας 23 και 27 ετών.

Στη συνέχεια, προχθές (01.04.2015) το βράδυ στο Ηράκλειο, αστυνομικοί της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου εντόπισαν τους δύο αλλοδαπούς να κινούνται με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και επιχείρησαν να τους ελέγξουν.

Οι δύο νεαροί, προκειμένου να αποφύγουν τον επικείμενο έλεγχο από τους αστυνομικούς, ανέπτυξαν ταχύτητα, πλην όμως ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν. Μάλιστα κατά τη σύλληψή τους προέβαλαν σθεναρή αντίσταση.

Από την αστυνομική προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου προέκυψε ότι τόσο ο 23χρονος όσο και ο 27χρονος κατά το χρονικό διάστημα από τον Ιανουάριο του 2015 έως και τις 25.03.2015 είχαν διαπράξει άλλες δεκαεπτά κλοπές-διαρρήξεις και τρεις απόπειρες κλοπής, όλες σε οικίες στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου.

Οι δύο αλλοδαποί αφαίρεσαν από τα σπίτια χρήματα, κοσμήματα και ηλεκτρικές συσκευές (φορητό υπολογιστή, τηλεόραση, κινητά τηλέφωνα, φωτογραφική μηχανή) και έγγραφα συνολικής αξίας άνω των 80.000 ευρώ.

Το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, ενώ οι συλληφθέντες με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News