default-image

Παράσταση διαμαρτυρίας ΠΑΣΥ-ΠΑΣΕΒΕ στην εφορία

Κρήτη
Παράσταση διαμαρτυρίας ΠΑΣΥ-ΠΑΣΕΒΕ στην εφορία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΟΥ Ηρακλείου καλούν τη Μεγάλη Δευτέρα 6 Απριλίου, στις 8:30 το πρωί, τους μικρούς και μεσαίους αγροτοκητνοτρόφους και επαγγελματοβιοτέχνες η Παναγροτική Συσπείρωση (ΠΑΣΥ) Ηρακλείου και η ΠΑΣΕΒΕ με αιτήματα μεταξύ άλλων να μην ισχύσει η φορολόγηση από το πρώτο ευρώ με 13% για τους αγρότες και 26% για τους επαγγελματοβιοτεχνες και η προκαταβολή φόρου 27,5% για το 2015, καθώς και να μη φορολογηθούν οι ενισχύσεις.

Όπως αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωσή τους, «εκατοντάδες είμαστε χρεωμένοι στην εφορία, στις τράπεζες, σε προμηθευτές και κυρίως είμαστε ανασφάλιστοι και οι ίδιοι και οι οικογένειές μας.

Το γεγονός ότι τα προβλήματα τα έχουμε οι περισσότεροι μικρομεσαίοι αγρότες και μικροί επαγγελματοβιοτέχνες και αυτοαπασχολούμενοι σημαίνει ότι δεν οφείλονται στην ανικανότητά μας ή στο ότι δεν είμαστε εργατικοί. Τα προβλήματα έχουν συσσωρευτεί λόγω της πολύχρονης κρίσης στην οικονομία, της επέλασης των μονοπωλίων, της αντιαγροτικής πολιτικής των ΚΑΠ και από συγκεκριμένες πολιτικές επιλογές που συνέλαβαν να ζούμε αυτή την κατάσταση.

Οι προηγούμενες κυβερνήσεις μαζί και εναλλάξ οδήγησαν τους μικρούς βιοτέχνες στη καταστροφή, αλλά και η σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η οποία ήρθε για να αλλάξει πολιτική όπως μας έλεγαν, βαδίζει στην ίδια κατεύθυνση όπως φαίνεται. Ήδη άρχισαν οι εκπτώσεις από τις προεκλογικές υποσχέσεις και τις δεσμεύσεις της. Ήδη έχουμε 4μηνη παράταση της υπάρχουσας δανειακής σύμβασης, συνέχιση της εποπτείας και της αξιολόγησης από τους θεσμούς

Τα πολυδιαφημιζόμενα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση είναι ψίχουλα και δε λύνονται προβλήματα, ούτε καν ανακούφιση δεν προσφέρουν για χιλιάδες επαγγελματίες και μικρομεσαίους αγρότες που έχουν φτάσει στο όρια της φτώχειας.

-Να μην ισχύσει η φορολόγηση από το πρώτο ευρώ με 13% για τους αγρότες και 26% για τους επαγγελματοβιοτεχνες και η προκαταβολή φόρου 27,5% για το 2015.

-Κατάργηση του φόρου επιτηδεύματος.

-Αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 20.000 ευρώ, που θα προσαυξάνεται κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Να μη φορολογηθούν οι ενισχύσεις.

-Όχι στα λογιστικά βιβλία σε φτωχούς αγρότες με τζίρο ως 40.000 € που θα προσαυξάνεται κατά 5.000 € για κάθε παιδί. Φορολόγηση των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων στο 45%.

-Να σταματήσουν οι δικαστικές διώξεις των φτωχών αγροτών και επαγγελματοβιοτεχνών που δεν μπορούν να πληρώσουν τα χρέη τους στην εφορία, στο ΚΕΑΟ, και να μη γίνει κανένας πλειστηριασμός σπιτιού τους ή χωραφιού, συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ.

-Διαγραφή κάθε ποσού που αντιστοιχεί σε ανατοκισμό και κεφαλαιοποίηση τόκων, από το συνολικό ποσό των οφειλών των μικρομεσαίων αγροτών και επαγγελματοβιοτεχνων προς τα πιστωτικά ιδρύματα.

-Κούρεμα σε ποσοστό 30% και για ύψος δανείων μέχρι 200.000 ευρώ των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων, ψαράδων και ΕΒΕ προς τα πιστωτικά ιδρύματα, που αφορούν την επαγγελματική τους δραστηριότητα.

-Με ευθύνη του κράτους να διασφαλιστεί η παροχή από τα πιστωτικά ιδρύματα και χωρίς υποθήκη ή προσημείωση υποθήκης περιουσιακών τους στοιχείων, άτοκων καλλιεργητικών δανείων σε μικρούς και μεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους για να ανταποκριθούν στην αγορά καλλιεργητικών εφοδίων για την τρέχουσα καλλιεργητική περίοδο.

-Να μη γίνεται παρακράτηση από τις εθνικές ενισχύσεις και της επιστροφής ΦΠΑ και πετρελαίου, για χρέη που έχουν οι αγρότες σε ΕΛΓΑ, ΟΓΑ, ΤΟΕΒ, ΓΟΕΒ, Δήμους.

-Αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως στους εφοπλιστές - Άμεση μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος κατά 50%. Κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια.

Καλούμε όλους τους μικρούς και μεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους και ΕΒΕ σε παράσταση διαμαρτυρίας στην εφορία τη Δευτέρα 6 Απριλίου στις 8:30 π.μ.».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News