default-image

Μηνύματα ζωής μέσα από το θάνατο της 24χρονης Χρύσας

Κρήτη
Μηνύματα ζωής μέσα από το θάνατο της 24χρονης Χρύσας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια συγκινητική πρωτοβουλία με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών στο θέμα της πρόληψης των τροχαίων υλοποίησε την Τρίτη η οικογένεια της 24χρονης Χρύσας Γραμματικάκη, η οποία έχασε τη ζωή της πριν από δύο χρόνια σε δυστύχημα στον κόμβο του αεροδρομίου στο Ηράκλειο.

Μαζί με το τρισάγιο που πραγματοποιήθηκε στο σημείο όπου άφησε την τελευταία της πνοή, η οικογένειά της και οι φίλοι της μοίρασαν κούτες με γλυκά στους διερχόμενους οδηγούς, οι οποίες περιείχαν μηνύματα για την οδική ασφάλεια όσο και τη χρήση του αλκοόλ.

http://vod.cretetv.gr/html5/html5lib/v1.6.12.27i/mwEmbedFrame.php/cache_st/11111/wid/_105/uiconf_id/11170240/entry_id/0_o1odac5n/

Με δάκρυα στα μάτια και την ελπίδα ότι το μήνυμά τους μπορεί να σώσει έστω και μια ανθρώπινη ζωή, η μητέρα της Χρύσας Γραμματικάκη, οι φίλοι και οι συγγενείς της αποφάσισαν να μην κάνουν μόνο ένα μνημόσυνο για να τιμήσουν την 24χρονη που χάθηκε πριν από δύο ακριβώς χρόνια σε τροχαίο που σημειώθηκε στον κόμβο αεροδρομίου στο Ηράκλειο.

Η φίλη της Χρύσας που ήταν συνεπιβάτιδα στο μοιραίο Ι.Χ. φέρνει στο μυαλό της τη στιγμή του τροχαίου όταν η ίδια εκσφενδονίστηκε στη άσφαλτο και η Χρύσα πάνω στα βράχια.

Το όνομα της Χρύσας συγκαταλέγεται στη μακάβρια λίστα των 56 θυμάτων της ασφάλτου που θρήνησε η Κρήτη μέσα στο 2013, και ακόμη 55 μέσα στο 2014.

Στο οδικό δίκτυο του Ηρακλείου το χρόνο που πέρασε χάθηκαν 15 άνθρωποι, στα Χανιά 17, στο Ρέθυμνο 5 και στο Λασίθι 4, ενώ στο αποκαλούμενο και φονικό ΒΟΑΚ χάθηκαν ακόμη 14 άνθρωποι.

Ο συνολικός αριθμός των τροχαίων ατυχημάτων έχει μειωθεί κατά 28,13%, οι σοβαρά τραυματίες μειώθηκαν κατά 38,04% και οι ελαφρά τραυματίες κατά 34,65%. Όμως μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2015 έχουν ήδη χάσει τη ζωή τους εννέα άνθρωποι.

Ο δείκτης των θανάτων ωστόσο παραμένει αμετάβλητος, καθώς οι συνέπειες των τροχαίων δυστυχημάτων τα οποία συνδυάζουν υπερβολική ταχύτητα και κατανάλωση αλκοόλ είναι ολέθριες για τα θύματα.

Στο σημείο που άφησε την τελευταία της πνοή η 24χρονη κοπέλα, η οποία είχε μόλις αποκτήσει ένα αγοράκι, βρέθηκαν όσοι γνώριζαν τη Χρύσα και θρηνούν για τον τραγικό τρόπο με τον οποίο έφυγε από τη ζωή.

Μαζί με το τρισάγιο που πραγματοποιήθηκε στο σημείο όπου άφησε την τελευταία της πνοή, η οικογένειά της και οι φίλοι της αποφάσισαν να κάνουν ό,τι μπορούν ώστε να μη βρεθούν άλλοι άνθρωποι στη δική τους θέση.

Με τη βοήθεια της Τροχαίας μοίρασαν κούτες με γλυκά στους διερχόμενους οδηγούς, οι οποίες περιείχαν μηνύματα για την οδική ασφάλεια όσο και τη χρήση του αλκοόλ που ευθύνεται για πολλά από τα θανατηφόρα δυστυχήματα που σημειώνονται στην Κρήτη.

Έλλη Κοκάλη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News