Κρήτη

8η Συνδιάσκεψη ΚΚΕ(μ-λ): Κάλεσμα σε εκδήλωση-συζήτηση

«Δύο μήνες μετά τις εκλογές στις 25 Γενάρη, και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δείχνει τα πρώτα δείγματα της δουλειάς της», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ(μ-λ) και συνεχίζει «η κυβέρνηση εκλιπαρεί τους ιμπεριαλιστές να δώσουν λύση στα προβλήματα της χώρας» ενώ «αποδέχεται το ρόλο και το λόγο που έχουν ιμπεριαλιστικοί μηχανισμοί (ΔΝΤ - ΕΚΤ - ΕΕ)», τονίζει στην ανακοίνωσή του το ΚΚΕ(μ-λ), όπου στα πλαίσια της 8ης προσυνδισκεψιακής διαδικασίας η ΚΟ Ηρακλείου πραγματοποιεί εκδήλωση-συζήτηση την Τετάρτη 1 Απρίλη στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου στις 7.30 μ.μ.

Ειδικότερα, αναφέρει τα εξής:

«Συνεχίζει, με διαφορετική ένταση προς το παρόν και με διαφορετική φρασεολογία αλλά και με επικοινωνιακά στηρίγματα από μερίδα των ΜΜΕ, την πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης. Ακόμη και τα ζητήματα που τα έβαζε πρώτιστα ως αντιπολίτευση (κατώτερος μισθός, καθαρίστριες, επαναπρόσληψη απολυμένων) τα τοποθετεί σε βάθος χρόνου και σε δόσεις και πάντα υπό την αίρεση και έγκριση των «θεσμών».

Η στάση κινήματος των τελευταίων χρόνων ή η στάση αναμονής από πολλούς απέναντι στην κυβέρνηση, δημιουργεί πρόσθετα προβλήματα όχι μόνο ως προς την ύπαρξη του κινήματος αλλά και ως προς την ένταση της επίθεσης στα λαϊκά δικαιώματα και κατακτήσεις.

Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά η αναγκαιότητα να πάρει ο λαός τις τύχες του στα δικά του χέρια. Να δοθεί σημασία την ανάπτυξη εστιών αντίστασης στους χώρους δουλειάς, σπουδών εκεί όπου ζούμε, στην ανάπτυξη ενός κινήματος αντίστασης - ανατροπής - διεκδίκησης του μόνου που μπορεί να δώσει λύσεις και διέξοδο στα προβλήματα των εργαζομένων της νεολαίας του λαού συνολικά. Έξω και ενάντια σε λογικές εφησυχασμού και ανάθεσης, σε λογικές που υποκαθιστούν το λαϊκό κίνημα ζητώντας την κατάργηση των μνημονίων με την ψήφιση νόμου στη βουλή (ΚΚΕ) ή σε αυτούς που μας καλούν σε συγκεντρώσεις στήριξης της κυβέρνησης καλώντας την να τηρήσει τις υποσχέσεις της.

Στις 24-25-26 Απρίλη πραγματοποιείται η 8η συνδιάσκεψη του ΚΚΕ(μ-λ) όπου και μέσα από αυτή τη διαδικασία θα προσπαθήσει να συμβάλει στην ανάλυση και κατανόηση από τον κόσμο της πολιτικής κατάστασης και κατ' επέκταση στα καθήκοντα της περιόδου και στην κατεύθυνση που πρέπει να ακολουθήσει το κίνημα. Στα πλαίσια της προσυνδισκεψιακής διαδικασίας η ΚΟ Ηρακλείου πραγματοποιεί εκδήλωση-συζήτηση την Τετάρτη 1 Απρίλη στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου στις 7.30 μ.μ.».

Σχόλια